Όπως πολλές τάσεις ομορφιάς, έτσι και τα hairstyles του παρελθόντος έχουν τον τρόπο να επιστρέφουν ξανά έτσι, ο octopus haircut (το κούρεμα του χταποδιού) είναι μόνο ένα παράδειγμα αυτού του φαινομένου.

Μπορεί να έχεις δει το octopus haircut σε celebrities όπως η Billie Eilish, η Kaia Gerber, η Yara Shahidi και η Miley Cyrus ή σε διάφορα posts στο Instagram. Το κόψιμο, το οποίο χαρακτηρίζεται από ασταθή, στρώσεις που πλαισιώνουν το πρόσωπο και πολλή κίνηση, έχει σκοπό να μιμείται τη σιλουέτα των πλοκαμιών ενός χταποδιού.

Κάποιοι αποκαλούν το octopus haircut ως το σύγχρονο κούρεμα «Rachel», γνωστό και ως το style που ο χαρακτήρας της Jennifer Aniston στο Friends έκανε τόσο δημοφιλή τη δεκαετία του ’90.

Αν θέλεις να δώσεις μια άλλη αίσθηση στα μαλλιά σου, το octopus haircut είναι ένα άξιο style για να δοκιμάσεις. Είναι κολακευτικό σε ένα ευρύ φάσμα τύπων και υφής μαλλιών και είναι σχετικά εύκολο στο χτένισμα και τη συντήρηση — ίσως χρειαστείς μόνο μερικές χρήσιμες συμβουλές στην πορεία.

Ο κομμωτής πολλών celebrities Michael Duenas, όπως η Hilary Duff, η Riz Ahmed, η Shantel VanSanten και η Ilana Glazer καθώς και ο κομμωτής και ο Linh Phan, μοιράστηκαν στο TZR όλα όσα θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις περισσότερο το octopus haircut, προτού το τολμήσεις.

Τι ακριβώς είναι το octopus haircut;

«Το octopus haircut βασίζεται σε στρώσεις από πάνω με μεγαλύτερο μήκος προς τα κάτω», λέει ο Duenas στο TZR. «Είναι ουσιαστικά ένα μοντέρνο shag». Ενώ έχει κάνει πολλές συγκρίσεις με το «The Rachel», ο κομμωτής σημειώνει ότι το octopus haircut είναι μια σαφώς διαφορετική κοπή.

«Το Rachel haircut επικεντρώνεται στα κοντά στρογγυλά στρώματα ενώ το octopus haircut γίνεται συνήθως με διάφορα στρώματα στην κορυφή», σημειώνει ο Duenas. «Αυτό δημιουργεί ένα μικρότερο σχήμα κεφαλιού, δίνοντας μικρότερες στρώσεις στην κορυφή και μια πιο αποσυνδεδεμένη εμφάνιση. Είναι πολύ πιο ελαφρύ από άποψη βάρους. Το Rachel είναι κάπως βαρύ και ογκώδες.»

«Αυτό το κούρεμα είναι πιο αποσυνδεδεμένο», προσθέτει ο Phan. «Τα επάνω στρώματα έχουν μια ακραία απόσταση από το τέλος των μαλλιών.»

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miley Cyrus (@mileycyrus)

Πως θα το ζητήσεις από τον κομμωτή σου;

Εάν ο κομμωτής σου δεν είναι εξοικειωμένος με τον όρο «octopus haircut», ο Duenas λέει ότι το να ζητήσεις ένα μοντέρνο shag είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Προτείνει επίσης να ζητήσεις διάφορα στρώματα στην κορυφή και αποσυνδεδεμένο μήκος στα άκρα.

Το octopus haircut είναι επίσης ιδανικό για μεσαία έως πυκνά μαλλιά και κυματιστές ή σγουρές υφές, αλλά καλύτερα είναι να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου για το αν ταιριάζει στον τύπο μαλλιών σου.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaia (@kaiagerber)

Συντήρηση & Styling

Εάν δεν θες να περνάς ώρες προσπαθώντας να «στυλιζάρεις» το νέο σου κούρεμα, τότε είσαι τυχερ@. Σύμφωνα με τον Duenas, δεν υπάρχει σχεδόν καμία συντήρηση στο octopus haircut- ειδικά αν έχεις πιο πυκνά μαλλιά. «Όσο περισσότερη πυκνότητα έχεις, τόσο πιο ατημέλητο είναι, τόσο καλύτερα φαίνεται», λέει. «Διαρκεί επίσης πολύ, καθώς αφαιρείς τόσο μεγάλο βάρος από το πάνω μέρος του κεφαλιού σου διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι διατηρείς τον όγκο».

Όσο για το καθημερινό styling, o Duenas συνιστά στέγνωμα στον αέρα για την καλύτερη υφή. Εάν δεν έχεις άφθονη φυσική μπούκλα ή απλά θέλεις να την ενισχύσεις, λέει, «συνιστώ ανεπιφύλακτα να γίνεις φίλ@ με το σίδερο για μπούκλες ή το σίδερο για κυματιστά μαλλιά».