Κορίτσια, είναι αλήθεια! Σταματήστε να κοιτάζετε τα beauty e-shops, να αναζητάτε νέες μάσκες ομορφιάς στα ράφια των καταστημάτων και γενικότερα να προσπαθείτε να κρύψετε τις λιγοστές ατέλειες που μπορεί να έχετε. Η λύση είναι μία… κοιμηθείτε! Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, η επιστήμη δηλώνει υπεύθυνα πως αν κάνεις έναν ποιοτικό ύπνο το βράδυ, με το που ξυπνήσεις θα νιώσεις αυτήν την ανανέωση που τόσο αποζητάς.

Μπορεί όσο ήσουν ακόμη έφηβη ή όταν ξεκινούσες τη φοιτητική σου ζωή, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια να υποδήλωναν τα ξέφρενα βράδια ξενυχτιού και τα ατελείωτα ποτά, αλλά όσο μεγαλώνεις μάλλον αρχίζεις να αλλάζεις γνώμη για αυτούς και προσπαθείς μανιωδώς να τους καλύψεις.

Όση ενυδατική κρέμα, foundation ή concealer κι αν βάλεις, όμως, δεν πρόκειται να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα που θα πετύχεις σε περίπτωση που κοιμηθείς νωρίς. Για να διαπιστωθεί, μάλιστα, αυτή η θεωρία, μία ομάδα επιστημόνων από το Sealy UK διενήργησαν ένα πείραμα στο οποίο συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να περιγράψουν τις συνήθειες του ύπνου τους και φυσικά το πώς έμοιαζαν εξωτερικά το επόμενο πρωί που ξυπνούσαν.

Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως ο πολύωρος ύπνος είχε ευεργετικά αποτέλεσμα στην εξωτερική τους εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα, όσοι δήλωσαν πως κοιμήθηκαν νωρίς και για πολλές ώρες παρατήρησαν πως την επόμενη ημέρα τα μάτια τους ήταν πιο λαμπερά, το δέρμα τους είχε αποκτήσει καλύτερη όψη και γενικότερα ένιωθαν το αίσθημα της φρεσκάδας και της αναζωογόνησης.

Ο επιστήμονας κι ιδρυτής του SleepZoo εξηγεί πως όσο κανείς κοιμάται, το σώμα του παράγει κολλαγόνο, το οποίο διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο κι εύπλαστο. Σε αντίθετη περίπτωση αυτό που παρατηρείται είναι μία θαμπάδα αλλά κι έντονη ξηρότητα σε όλες τις περιοχές του προσώπου.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αρχίσεις να κάνεις ένα ασταμάτητο scroll down στο Instagram ή που θα χαθείς στα επεισόδια του Netflix, σου προτείνουμε να σκεφτείς τα οφέλη του ύπνου και να τρέξεις κατευθείαν στο κρεβάτι σου.

Δες ακόμα: Μάθε γιατί πρέπει να αποφεύγεις το make up κατά τη διάρκεια μιας πτήσης
featured photo: PureWow