Μέσα στη ρουτίνα σου πριν το ταξίδι, ενδεχομένως βρίσκεται και η δημιουργία ενός dewy look, για την πτήση. Είναι σωστό, αυτό όμως, αν σκεφτείς πόσες celebrities έχεις δει σε φωτο να βγαίνουν από το αεροδρόμιο εντελώς make up free;

H διεθνούς φήμης αισθητικός Dr. Frances Prenna Jones μιλώντας στο Harpers Bazaar για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν φταίει 100% το μακιγιάζ αυτό καθ’ αυτό. Το πρόβλημα είναι ο συνδυασμός βλαβερών παραγόντων που συνδυάζονται κατά τη διάρκεια μίας πτήσης».

Συνεχίζει, δε, λέγοντας πως η αλλαγή της ατμοσφαιρικής πίεσης σε συγκερασμό με τον κλιματισμό του αεροσκάφους, φράζει τους σμηγματογόνους αδένες μας κι έτσι η ποσότητα των εκκρίσεων μειώνεται. Γι’ αυτό άλλωστε και νιώθουμε το πρόσωπο μας τόσο αφυδατωμένο. Η υπερβολική αυτή ξηρότητα όταν έρχεται σε επαφή με το μακιγιάζ που μπορεί να έχει πουδρένια και ματ υφή, είναι πιθανό να προκαλέσουν «ξέσπασμα» στο δέρμα μας. Αν, λοιπόν, προσθέσουμε σε όλα αυτά και την κατανάλωση ενός αλκοολούχου ποτού ή ενός αλμυρού φαγητού, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου που ενδέχεται να κάνουμε σε μία πολύωρη πτήση, τότε έχουμε την απάντηση για την κάκιστη όψη που έχει το πρόσωπο μας όταν κατεβαίνουμε από το αεροπλάνο.

https://www.instagram.com/p/BcIuVTTHtlu/?utm_source=ig_embed

Σε περίπτωση που θέλεις να είσαι βαμμένη μέχρι να φτάσεις στο αεροδρόμιο, τότε η γιατρός προτείνει πριν ανέβεις στο αεροσκάφος να ξεβαφτείς καλά και να βάλεις στο πρόσωπό σου λίγη ποσότητα υαλουρονικού οξέος, το οποίο θα ενισχύσεις στη συνέχεια με κάποιο ενυδατικό mist προσώπου.

«Κι αν θελήσεις να πιεις κάποιο αλκοολούχο ποτό, αντικατέστησε την επιθυμία σου με τέσσερα ποτήρια δροσερό νερό». Αυτό είναι κάτι που προτείνει γενικά η ειδικός όχι μόνο στις πτήσεις κι όλοι καταλαβαίνουμε τον λόγο.

featured photo: feedram.club