Σε μια σχέση, έρχεται μια στιγμή που καλείσαι να αποφασίσεις αν αξίζει να συνεχίσεις να προσπαθείς ή αν είναι καλύτερα να την αφήσεις. Εννοείται αφού έχεις δώσει το 100% του εαυτού σου μέσα σε αυτή. Ένας βασικός παράγοντας  για αυτή τη σημαντική απόφαση είναι ο κανόνας 60/40.

Τι ακριβώς λέει αυτός ο κανόνας; Είναι απλό: Αν ο χωρισμός είναι 60% ανακούφιση και 40% heartbreak, κάνε το!

Υπάρχουν πολλά στοιχεία μιας σχέσης που όσοι βρίσκονται έξω από αυτή δε μπορούν να δουν. Στην τελική, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες. Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να παρατηρούμε ζευγάρια και να πιστεύουμε πως είναι τέλεια και έχουν όλα τους τα ζητήματα ρυθμισμένα. Στην πραγματικότητα, αυτά τα ζευγάρια μπορεί να μαλώνουν όλη μέρα και να διαφωνούν σε όλα.

Όταν είσαι σε μια σχέση και φτάνετε σε ένα σημείο με μόνιμους τσακωμούς και διλήμματα για το αν αξίζει να συνεχίσετε αυτό το “μαζί”, χρειάζεται να εφαρμόζεις τον κανόνα 60/40 για να δεις πού ακριβώς βρίσκεσαι. Απλά πάρε λίγο χρόνο μόνη, απόλυτη ησυχία και σκέψου.

Βλέπεις μέλλον με αυτόν τον άνθρωπο; Σε κάνει να νιώθεις πως θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Μήπως σε “διαλύει” συνεχώς και σε κάνει να νιώθεις πως δε μπορείς να πας πουθενά χωρίς εκείνον;

Στο τέλος απλά αναρτήσου: Πώς νιώθεις όταν αυτό το άτομο δεν είναι γύρω σου;

Αν οι απαντήσεις σου είναι όλες αρνητικές, επαναπροσδιόρισε τις αποφάσεις σου. Αφού το κάνεις αυτό, αποφάσισε με ποιον τρόπο θα κάνεις τη ζωή σου να προχωρήσει. Θα μείνεις και θα προσπαθήσεις να κάνεις τη σχέση σου να λειτουργήσει ή θα χωρίσεις; Κάνε αυτό που πρέπει ώστε να βελτιωθεί ο εαυτό σου και η ζωή σου. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα φύγεις από το σπίτι του με δάκρυα στα μάτια.

featured image: Elite Daily