Η Barbour, το εμβληματικό lifestyle brand ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ, γιορτάζει φέτος τα 125 χρόνια της με μια επετειακή φωτογράφιση με γνωστούς Έλληνες και Ελληνίδες να εκπροσωπούν τις 5 γενιές που διαμόρφωσαν την ιστορία της.

Ο ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο αρχιτέκτονας Κώστας Σπάθης γνωστός ως ο πρώτος Instagrammer που χρησιμοποίησε drone για να αποτυπώσει εντυπωσιακά τοπία, ο lifestyle blogger Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης με έντονη αγάπη στη φύση και στα ζώα, η ηθοποιός Νεφέλη Κουρή και η digital content creator Ιωάννα Μαρουγκά που εκπροσωπεί τη fashion forward γενιά της Barbour φωτογραφήθηκαν σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στη φύση.

Για τη Barbour οι 5 γενιές ορίζονται από τα μέλη της οικογένειας που έδωσαν κάτι ξεχωριστό για να διαμορφωθεί το brand όπως είναι σήμερα: Ο ιδρυτής της εταιρείας John Barbour, η πρώτη γενιά της Barbour, ξεκίνησε κατασκευάζοντας και πουλώντας ρούχα που προσέφεραν προστασία στους ναυτικούς στις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η δεύτερη γενιά σηματοδοτήθηκε από τον Malcolm Barbour, που δημιούργησε και κυκλοφόρησε τους πρώτους διαφημιστικούς καταλόγους για ταχυδρομικές παραγγελίες εκφράζοντας έτσι τη καλλιτεχνική του πλευρά. Την τρίτη γενιά χαρακτήρισε ο δεινός μοτοσικλετιστής Duncan Barbour που κατασκεύασε τη πρώτη ολόσωμη φόρμα Barbour International και στη συνέχεια υψηλής ποιότητας μπουφάν για μηχανές. Η τέταρτη γενιά με τους John και Margaret Barbour κάνει πάλι στροφή στο countrywear και κατάφερε με την αγάπη της για την Αγγλική εξοχή να κερδίσει 3 πιστοποιητικά από τη Βασιλική Οικογένεια της Αγγλίας. Το 1998, η Margaret Barbour και η κόρη της Helen, πέμπτη γενιά της Barbour, δημιούργησαν το χαρακτηριστικό «ταρτάν» που ντύνει το εσωτερικό των περισσότερων μπουφάν μέχρι και σήμερα.

Η BARBOUR γιορτάζει 125 χρόνια

Η οικογένεια Barbour και οι 5 γενιές της αποτελούν τους θεματοφύλακες του brand εδώ και 125 χρόνια, συνδυάζοντας με δεξιοτεχνία την καινοτομία, την πρόοδο και την ανάπτυξη με την αυθεντικότητα και την παράδοση, φροντίζοντας το brand να παραμένει πιστό στις ρίζες και τις ιδρυτικές αρχές του: την ποιότητα, την αντοχή και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Για τον εορτασμό των 125 χρόνων της, η Barbour δημιούργησε μια αποκλειστική συλλογή με ανασχεδιασμένα εμβληματικά κομμάτια και περιλαμβάνει κλασσικά μπουφάν της Barbour, σε μοντέρνα και σύγχρονα σχέδια για άνδρες και γυναίκες. Ο σκηνοθέτης Antony Crook με τη παραγωγή του Ridley Scott Creative Group δημιούργησε μια ταινία για τον εορτασμό αυτής της σημαντικής στιγμής στην ιστορία του brand. Παράλληλα ο αναγνωρισμένος κινηματογραφικός παραγωγός και σκηνοθέτης Ridley Scott, συνεργάστηκε με την Barbour για τη δημιουργία ενός μπουφάν σκηνοθέτη για άνδρες και γυναίκες, το απόλυτο outdoor μπουφάν με πολλές τσέπες, μεταξύ των οποίων την χαρακτηριστική τσέπη «σεναρίου». Η συλλογή είναι διαθέσιμη στο κατάστημα Barbour Κολωνακίου, στο Notos Exclusive The Mall Athens, στα πολυκαταστήματα Notos και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.