Πολύ συνοπτικά, η ιστορία έχει ως εξής: το νέο άλμπουμ του Hozier κυκλοφόρησε 1 Μαρτίου και σε 15 μέρες ανέβηκε στη νούμερο 1 θέση στο Billboard. Αφήνοντας έτσι την Ariana Grande με το Thank You, Next στη θέση νούμερο 2. Ουπς!

Όταν ο Hozier κυκλοφόρησε το Take Me To Church, όλοι καταλάβαμε ότι από αυτόν τον καλλιτέχνη πρέπει να περιμένουμε πολλά. Ήταν ένα νεαρό παιδί που με τη μουσική του κατάφερε να προκαλέσει τις αντιδράσεις όλου του κόσμου. Λίγο οι στίχοι του τραγουδιού και το νόημα τους, λίγο το βίντεο κλιπ που κυκλοφόρησε μαζί με το τραγούδι, ήταν όλα αρκετά για να σε κάνουν απευθείας είτε να τον αγαπήσεις είτε όχι. Τελείως αντικειμενικά βρισκόμαστε στην πρώτη κατηγορία, κι εντάξει, μπορεί να μην ξαναβγεί ποτέ τραγούδι σαν το Take Me To Church, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το ταλέντο του στον δεύτερο του δίσκο.

Αυτός είναι άλλωστε και ο δίσκος που του χάρισε την πρωτιά στις λίστες με τα Top100 και Top200. Αυτό που έχει πει και ο ίδιος πολλές φορές είναι ότι η μουσική του προσεγγίζει την ανθρωπότητα. Ή μάλλον την ανθρωπιά. Κάθε καλλιτέχνης μιλά μέσω της τέχνης του για τα θέματα που τον απασχολούν. Το ίδιο και ο Hozier, που ποτέ δεν έχασε την ελπίδα για το μέλλον των ανθρώπων. Πάντα πιστεύει στην καλόσυνη εκεί έξω και για αυτή συνεχίζει να δημιουργεί.

Αυτός ο δίσκος είναι ένα “ευχαριστώ” σε όσους επηρέασαν το έργο του και τον διαμόρφωσαν σαν καλλιτέχνη. Ανάμεσα στα τραγούδια θα βρεις αναφορές στην Nina Simone, τον Marvin Gaye, την Billie Holiday και πολλούς άλλους. Σίγουρα είναι ένα άλμπουμ που το καθιστά σχεδόν αδύνατο να αγαπήσεις και τα 14 τραγούδια που περιλαμβάνει. Ο καθένας βρίσκει αυτό ή αυτά που τον εκφράζουν περισσότερο. Πάντως ο ίδιος ο Hozier θέλει να πιστεύει ότι είναι ένας δίσκος που φτιάχτηκε για να αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία.

“I’ve always said that they’re all little 14 different viewpoints all sitting in the same wasteland, or sitting around the same awful bonfire.” Hozier/ billboard.com

Αυτή η φράση πάνω κάτω συνοψίζει το νόημα της νέας δουλειάς του Hozier. Κι όλα αυτά ενώ παράλληλα ήδη δουλεύει για τα επόμενα τραγούδια του. Εδώ, λοιπόν, δε θα πούμε αντίο αλλά ένα ταπεινό “τα λέμε” στον Hozier στις 23 Ιουνίου, στην Αθήνα.

https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_kzJHv3q2UP6Z0UnrglQ3rls6wEiGkNGRA
Featured Image: hozier.com