Είμαστε στα μέσα Μαρτίου και τις προάλλες, σε ένα bar, ένας τύπος ζήτησε mojito. Ναι, σιγά σιγά μπαίνουμε στη “mojito season”. Έτσι, πριν γυρίσουμε στα καλά, γνωστά, καλοκαιρινά cocktails, ας δοκιμάσουμε αυτό το ζεστό, spiced vanilla cocktail. Είναι cozy, είναι εύκολο, δημιουργικό. Και στην τελική, ίσα που προλαβαίνουμε.

Υλικά

4 κούπες γάλα

1/4 κούπα maple syrup

1 στικ κανέλας

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

2/3 κούπα Baileys

1/3 κούπα bourbon

2 κ.γ. βανίλια

Για το ποτήρι

1 κ.σ. maple syrup

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

Οδηγίες

Σε ένα μέτριου μεγέθους κατσαρολάκι πρόσθεσε το γάλα, το  maple syrup, το στικ κανέλας, το μοσχοκάρυδο και τον γλυκάνισο. Άφησε τα να ζεσταθούν και ανακάτευε συχνά. Μέχρι να ζεσταθεί και να αρχίσει να φουσκώνει. Μείωσε τη θερμοκρασία για 5 λεπτά, προσέχοντας να μη φτάσει σε βράση. Βγάλε το από το μάτι.

Στράγγισε το μείγμα ώστε να αφαιρεθούν τα στέρεα στοιχεία και μετά ξαναβάλε μόνο το υγρό μέρος στο κατσαρολάκι. Πρόσθεσε το Baileys, το bourbon και τη βανίλια.

Για να γαρνίρεις το στόμιο των ποτηριών, βάλε το maple syrup σε ένα μπολάκι και σε ένα άλλο πρόσθεσε ζάχαρη και κανέλα. Βούτηξε το στόμιο των ποτηριών πρώτα στο maple και μετά στη ζάχαρη και την κανέλα. Μετά γέμισε τα ποτήρια με το ζεστό cocktail. Τώρα μπορείς να σερβίρεις.

Δες ακόμα:

Τα 3 winter cocktails που πρέπει να δοκιμάσεις μέχρι τον Μάρτιο


Featured image & συνταγή: kitchentreaty.com