Η εταιρεία «Merriam – Webster» προσέθεσε το 2009 στις σελίδες των λεξικών της και τον όρο «frenemy». Πιο αναλυτικά, η λέξη«frenemy» μεταφράζεται στα ελληνικά ως «φίλεχθρος», προερχόμενη από τα αρχαία ελληνικά.

Ο όρος προέκυψε στην αστρολογία από το γεγονός ότι το κάθε ζώδιο, δηλαδή το κάθε άστρο του ηλιακού μας συστήματος, έχει ένα «κακό δίδυμο». Με αυτήν την λογική, υπάρχει κάποιο άλλο άτομο με το οποίο έχετε κάποια κοινά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα και στον τρόπο σκέψη σας αλλά τα χρησιμοποιείτε με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι ανάμεσα σας αναπτύσσεται ένας φαύλος κύκλος μίσους κι αγάπης, ταυτόχρονα.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποιος είναι ο «φίλεχθρος» του κάθε ζωδίου!

Κριός + Ζυγός

Γιατί είναι φίλοι: Τόσο ο Κριός όσο κι ο Ζυγός τείνουν να εκδηλώνουν την αγάπη τους με υπερβολικούς και συχνά ακραίους τρόπους. Κάνουν εύκολα νέους φίλους και υποστηρίζουν με πάθος τις πράξεις αυτών. Πάρα ταύτα, οι ίδιοι πράττουν με γνώμονα το τι πιστεύουν εκείνοι και χωρίς να ακούν τις συμβουλές ή τις διαφωνίες του στενού κοινωνικού τους περίγυρου. Αν κι έχουν έντονο το ανταγωνιστικό αλλά και το επιχειρηματικό δαιμόνιο, επευφημούν με ζήλο όσους φίλους τους καταφέρνουν να πετύχουν κάτι σημαντικό σε επαγγελματικό επίπεδο.

Γιατί είναι εχθροί: Ο Κριός είναι ένα από τα πιο αποφασιστικά ζώδια σε αντίθεση με τον Ζυγό που, όπως υποδηλώνει και το σύμβολό του, ζυγίζει τις καταστάσεις και προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση. Παρόλο που κανένας δεν αγαπά τις συγκρούσεις, ο Κριός χρησιμοποιεί το πάθος και τον αυθορμητισμό του αναλαμβάνοντας εκείνος το βάρος της τελικής απόφασης ενώ ο Ζυγός είναι λάτρης της διπλωματίας. Ο Κριός δρα παρορμητικά και χωρίς να περιμένει την επιβεβαίωση των άλλων. Σε αντίστιξη ο Ζυγός σκέφτεται περισσότερο τις πράξεις του αλλά και τις αντιδράσεις που αυτές θα προκαλέσουν.

Ταύρος + Σκορπιός

Γιατί είναι φίλοι: Ο Ταύρος κι ο Σκορπιός αναγνωρίζουν ότι το να είσαι εσωστρεφής δεν σε καθιστά απαραίτητα κι ένα άτομο που δεν έχει αυτοπεποίθηση. Σέβεται ο ένας τον προσωπικό χώρο του άλλου και θαυμάζει την αφοσίωση και την εξυπνάδα του. Λυπάμαι πραγματικά τους εχθρούς αυτών των δύο ζωδίων καθώς η προσωπικότητα τους μπορεί να διαλύσει όποιον στέκεται εμπόδιο στον δρόμο τους.

Γιατί είναι εχθροί: Κι οι δύο είναι ζηλιάρηδες και κτητικοί σαν χαρακτήρες κάτι που καθιστά τον ανταγωνισμό μεταξύ τους ατελείωτο κι ιδιαίτερα σκληρό. Αν φτάσουν, δε, στο σημείο να μαλώσουν, ο Ταύρος μπορεί να ξεπεράσει τα μικροπράγματα μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά ο Σκορπιός θα κρατήσει μέσα του μία πικρία που δύσκολα θα εγκαταλείψει.

Δίδυμος + Τοξότης

Γιατί είναι φίλοι: Τόσο ο Δίδυμος όσο κι ο Τοξότης είναι γνωστοί για το ότι δεν κλείνουν ποτέ το στόμα τους. Πάντα θα βρουν κάτι καινούργιο να σου πουν κι η περιέργεια τους τους παρακινεί να ανακαλύψουν όλον τον κόσμο έχοντας μία αποσκευή στα χέρια και τους κολλητούς τους για παρέα. Το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να πέσουν σε μία φάση ανίας κι απραξίας.

Γιατί είναι εχθροί: Οι Τοξότες προσπαθούν να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους βάζοντας του όρια και κλείνοντάς τον μέσα σε «κουτάκια». Αντίθετα, οι Δίδυμοι είναι πιο παρορμητικοί ζώντας το «τώρα» κι αναλύοντας αργότερα τις συνέπειες που προκύπτουν. Ένας Δίδυμος μπορεί να αλλάξει εύκολα γνώμη αν βρεθεί αντιμέτωπος με μία νέα πληροφορία. Αντίθετα, ένας Τοξότης ο,τι κι αν συμβεί θα μείνει υπερασπιστής της άποψης του μέχρι το τέλος.

Καρκίνος + Αιγόκερως

Γιατί είναι φίλοι: Ο Καρκίνος κι ο Αιγόκερως ποθούν το ίδιο πράγμα… την ασφάλειά τους! Θέλουν τόσο οι φιλίες τους όσο κι οι ερωτικές τους σχέσεις να τους δίνουν την επιβεβαίωση που χρειάζονται και να νιώθουν σημαντικοί κι αναντικατάστατοι. Είναι κι οι δύο ικανοί να αναλάβουν τα ηνία οποιασδήποτε προσπάθειας αλλά κι αρκετά ώριμοι να την φέρουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία και σοβαρότητα.

Γιατί είναι εχθροί: Όπως είπαμε είναι κι οι δύο καλοί «κυβερνήτες» του κόσμου γύρω τους. Ωστόσο, οι Καρκίνοι θα βρουν λίγο χρόνο να περάσουν και με τους φίλους τους αφήνοντας τα επαγγελματικά τους στην άκρη και προσπαθώντας να τους βοηθήσουν. Μην ξεγελιέσαι, όμως, περιμένουν κι εκείνοι το ίδιο από εσένα. Αντίθετα, οι Αιγόκεροι δύσκολα αφήνουν τον εργασιακό τους χώρο κι αν αποφασίσουν να βγουν με τους φίλους τους νιώθουν απεριόριστες τύψεις!

Λέων + Υδροχόος

Γιατί είναι φίλοι: Είναι λογικό οι εκκεντρικές προσωπικότητες όπως είναι αυτά τα δύο ζώδια να τρέφουν μία συμπάθεια μεταξύ τους. Τόσο ο Λέων όσο κι ο Υδροχόος έχουν ασυνήθιστες κι αντισυμβατικές απόψεις που έρχονται σε σύγκρουση με τις γνώμες και τη φιλοσοφία ενός μέσου – “φυσιολογικού” ανθρώπου. Οι δυο τους αλληλοσυμπληρώνονται και βρίσκουν πάντοτε τον ιδανικό τρόπο διασκέδασης.

Γιατί είναι εχθροί: «Όταν το «εγώ» γνώρισε το άλλο «εγώ»», θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο τίτλος της γνωριμίας αυτών των δύο ζωδίων. Είναι κι οι δύο τόσο χαρισματικοί που παλεύουν μεταξύ τους για το ποιος θα είναι το επίκεντρο της προσοχής. Διεκδικούν κι οι δύο το πολυπόθητο «στέμμα» για αυτό και δεν τους χωράει ένας τόπος, ταυτόχρονα.

Παρθένος + Ιχθύς

Γιατί είναι φίλοι: Είναι αδιαμφισβήτητα δύο από τις πιο έξυπνες φιγούρες του ζωδιακού. Τους αρέσει να υπεραναλύουν τα πράγματα γύρω τους και για αυτό εμπιστεύονται ο ένας τη γνώμη και το ένστικτο του άλλου. Μπορούν να παρατηρήσουν κάθε λεπτομέρεια και να ψυχολογήσουν στη στιγμή κάθε άτομο που γνωρίζουν.

Γιατί είναι εχθροί: Ως λάτρεις της τελειότητας δεν δέχονται να αποτύχουν και να τους ξεπεράσει κάποιος άλλος. Η επικριτική τάση και των δύο τους φέρνει πολλές φορές σε σύγκρουση. Οι Παρθένοι ως πιο ευαίσθητοι θα κάνουν δράμα αυτήν την σύγκρουση ενώ οι Ιχθύες θα αντιδράσουν για να δείξουν πόσο αρνητικές συνέπειες είχαν τα κλάματα κι οι οδυρμοί που προκάλεσαν οι προηγούμενοι.

Δες ακόμαΜάθε για ποιο λόγο είσαι ακόμα single σύμφωνα με το ζώδιό σου
featured photo: unsplash.com