Όλοι αναρωτιόνταν αν μετά την αναχώρηση της Maria Grazia Chiuri, το άλλο της μισό στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Valentino, ο Pierpaolo Piccioli θα τα κατάφερνε το ίδιο καλά… Η απάντηση ήρθε από μόνη της με το τελευταίο show του Paris Fashion Week που παρότι έμεινε πιστό στο ρομαντικό και μποέμ πνεύμα της μάρκας, φαίνεται να εγκαινιάζει μία νέα εποχή.

defile-valentino-printemps-ete-2017-paris-look-68

Ενώ τα μακριά, αέρινα φορέματα με τις διαφάνειες δεν μας εκπλήσσουν — αν και πάντα γοητεύουν — η αλλαγή στον οίκο επισφραγίζεται από τα πιο μίνιμαλ κομμάτια που παρουσιάστηκαν: μονόχρωμα φορέματα με καθαρά κοψίματα, σε μερικά items γεωμετρικά μοτίβα που δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό στις δημιουργίες Valentino και ακόμα και ένα boyish πουκάμισο, μας έπεισαν ότι ένας καινούριος αέρας φύσηξε στο atelier του Piccioli.

1 2

Όσο για τα αξεσουάρ, τα τσαντάκια γίνονται όσο πιο μικροσκοπικά γίνεται, ενώ τα maxi σκουλαρίκια, τα φλατ σανδάλια και οι δετές μπαλαρίνες κυριαρχούν.

Μινιμαλισμός στο έπακρο από τη μία μεριά, πριγκιπικές boho σιλουέτες από την άλλη, ο οίκος σίγουρα καταφέρνει να αποκαλύψει με μαεστρία την πολύμορφη αισθητική του.