Ντοματοσουπα, η

Η ντοματόσουπα κάνει ο καλοκαίρι να κρατήσει λίγο περισσότερο, είναι ελαφριά και τέλεια ιδέα για ξεκίνημα τραπεζιού ή βραδινό με ταινία. Θα χρειαστείς 45 λεπτά για 4 μερίδες.

051091055_01_xlg

Υλικά:  2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές κρασί ψιλοκομμένο βασιλικό 1.8kg ψιλοκομμένες ντομάτες 300ml ζωμό λαχανικών 1 tsp καστανή ζάχαρη 100ml ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Σ ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και μαγείρεψε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε για ένα λεπτό το σκόρδο. Σβήσε με το κρασί, άφησε το να εξατμιστεί και ρίξε τον βασιλικό με τις τομάτες. Μαγείρεψε για 15 λεπτά. Πρόσθεσε το ζωμό και τη ζάχαρη και άφησε το να βράσει για 10 λεπτά σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία. Βγάλε τον βασιλικό και πέρασε το υλικό από το μπλέντερ. Βάλε ξανά για άλλα πέντε λεπτά το υλικό στη θερμοκρασία. Άφησε λίγο να κρυώσει, σέρβιρε σε μπολ, πασπάλισε με βασιλικό και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήσε φέτες ψωμιού για να το συνοδεύσεις.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.