Μηλοπιτα με κρεμα και μαρεγκα

Ο συνδυασμός κρέμα, μήλου και μαρέγκας είναι η φθινοπωρινή σου αγάπη. Ελαφρύ και γευστικό, ιδανικό μετά από γεύμα με φίλους.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ, ΚΡΕΜΑ ΜΑΡΕΓΚΑ

(Προκύπτουν 8 μερίδες)

Υλικά:

4 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 2 μεγάλες κουταλιές σταφίδα 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη ½ κουταλάκι κανέλλα

350ml γάλα 300ml κρέμα 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 4 αυγά

225gr ζάχαρη 2 κουταλιές cornflour 1 κουταλιά λευκό ξύδι

Εκτέλεση:

Βάλε τα μήλα σε ένα βαθύ τηγάνι με τις σταφίδες, τη καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Σε μέτρια θερμοκρασία άφησε τα μήλα να ροδίσουν από τη ζάχαρη και να μαλακώσουν. Για να κάνεις την κρέμα, σε μια κατσαρόλα ζέστανε το γάλα με την κρέμα και τη βανίλια μέχρι να δέσουν. Σ ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τους κρόκους με δύο κουταλιές ζάχαρη και μια κουταλιά cornflour. Αργά ένωσε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ενωθούν καλά βάλε το μείγμα στη ζεστή κατσαρόλα και άφησε το για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Βάλε τα μήλα σε ένα βαθύ μπολ ή ταρτιέρα που να μπορεί να μπει σε φούρνο. Στρώσε τα μήλα και ρίξε πάνω τους την κρέμα. Ζέστανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Για να κάνεις τη μαρέγκα χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, ρίχνε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη. Πρόσθεσε σταδιακά και το υπόλοιπο cornflour και το ξύδι. Άπλωσε ''άτσαλα'' τη μαρέγκα στα μήλα και την κρέμα και ψήσε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κορυφή.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.