Επιστροφή στη σχολή ή τη δουλειά, γεμάτο πρόγραμμα και υποχρεώσεις, με τη δύση του ηλίου να σε πετυχαίνει πάντα εκτός σπιτιού; Τα ξέρουμε!

Δες παρακάτω πώς μπορείς να τελειοποιήσεις το φυσικό μακιγιάζ που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου και θα διαρκέσει όλη την ημέρα σε μερικά απλά βήματα!

glamourmagazine.co.uk

Η αρχή

Επένδυσε σε ένα αποτελεσματικό, αλλά ήπιο για το πρόσωπο προϊόν απολέπισης για ομοιόμορφη επιδερμίδα και συνέχισε με ένα λαδάκι ή serum πριν την ενυδατική σου, για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Συνέχισε με αντηλιακό προσώπου, που καλό θα ήταν να μην παραλείπεις χειμώνα-καλοκαίρι.

Instagram|ruslanagee

Η βάση

Διάλεξε ένα ματ makeup και απέφυγε τις πολλές λάμψεις και βαριές υφές. Η χρήση ενός primer θα ‘κρύψει’ σημεία με έντονους πόρους. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ΒΒ κρέμα ή ακόμα και να παραλείψεις εντελώς το foundation.

H κάλυψη

Το concealer είναι ένα σημαντικό βήμα που θα σε βοηθήσει να καλύψεις τυχόν ατέλειες. Ένα trick: τράβηξε μια λεπτή γραμμή concealer στο κόκκαλο της μύτης σου, και σταμάτα λίγο πριν την άκρη, απλώνοντας καλά με ένα πινέλο, φωτίζοντας έτσι την επιδερμίδα σου. Απόφυγε όμως τα πλαϊνά της μύτης, γιατί αυτό θα κάνει το δέρμα σου να φαίνεται αφύσικο και κουρασμένο.

Instagram|songofstyle

Τα μάτια

Τόνισε το φυσικό σχήμα των φρυδιών σου με ένα μολύβι και χτένισε τα με ανοδικές κινήσεις. Άπλωσε με το δάχτυλο μια κρεμώδη σκιά στο καπάκι του ματιού σε γήινες αποχρώσεις. Μια σκιά με λάμψεις θα τονίσει όμορφα τα μάτια σου. Προτίμησε μαύρη ή καφέ μάσκαρα και εφάρμοσε μόνο στις πάνω βλεφαρίδες.

Τα χείλη

Ένα lip balm βουτύρου ή κραγιόν στην απόχρωση των χειλιών σου είναι ο,τι πρέπει για να αναδείξεις φυσικά τα χαρακτηριστικά σου.

Τελευταίες πινελιές

Απόφυγε το contouring και παρόμοιες τεχνικές που θα επιβαρύνουν το δέρμα σου. Διάλεξε ρουζ σε ροδακινί ή ελαφριά ροζ απόχρωση και κρεμώδη, απλώνοντας κυκλικά από εκεί που ξεκινούν τα μήλα και έως και κοντά στα μαλλιά. Μην ξεχάσεις το highlighter! Εφάρμοσε πάνω από τα μήλα, στους κροτάφους, στις γωνίες των ματιών και στην άκρη της μύτης, καθώς και στο τόξο των χειλιών, πετυχαίνοντας έτσι μια φυσική λάμψη.


featured photo: StyleCaster