Το μυθιστόρημα του Kazuo Ishiguro που κυκλοφόρησε το 2005 έδωσε πολλή τροφή για σκέψη στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες παγκοσμίως. Έτσι, η κινηματογραφική μεταφορά της συγκεκριμένης ιστορίας ήταν αναπόφευκτη. Το 2010, το Never Let Me Go κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες με πρωταγωνιστές τους Andrew Garfield, Carey Mulligan και Keira Knightley. Φέτος, η πλατφόρμα Hulu ετοιμάζει μία νέα τηλεοπτική παραγωγή βασισμένη στην ίδια ιστορία.

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Never Let Me Go, για να φρεσκάρεις τη μνήμη σου

Η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται στην Αγγλία των 1990s, σε μία δυστοπτική, παράλληλη πραγματικότητα όπου οι κλώνοι αποτελούν βασικό συστατικό της επιβίωσης των ανθρώπων. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, τρεις παιδικοί φίλοι, η Kathy, η Ruth και ο Tommy μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επίπονο για τους ίδιους. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή τους. Η ύπαρξη τους έχει μόνο έναν σκοπό: να δωρίσουν τα όργανά τους μόλις ενηλικιωθούν.

Στο μεταξύ, όμως, ανακαλύπτουν μία πιθανή διέξοδο από αυτό το τέλμα στο οποίο έχουν βρεθεί. Για την ακρίβεια, μαθαίνουν ότι ως κλώνοι έχουν το δικαίωμα να κερδίσουν λίγο περισσότερο χρόνο προτού χρειαστεί να δωρίσουν τα όργανά τους, μόνο σε περίπτωση που μπορέσουν να αποδείξουν ότι είναι ερωτευμένοι. Στην αρχή μοιάζει μία απλή διέξοδος, ωστόσο σύντομα δεν αργούν να έρθουν οι εντάσεις στην παρέα, αλλά και ο φόβος για όσα τους περιμένουν στη συνέχεια.

Η νέα σειρά θα επενδύσει περισσότερο στην θρίλερ πτυχή της ιστορίας

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Never Let Me Go, θα επικεντρωθεί στην ιστορία της Thora, την οποία θα υποδυθεί η Viola Prettejohn. Η Thora είναι μία ατίθαση έφηβη-κλώνος που καταφέρνει να ξεφύγει από το σχολείο-φυλακή όπου μένει με τους υπόλοιπους κλώνους και να ζήσει στον πραγματικό κόσμο. Ωστόσο, η δική της διαφυγεί πυροδοτεί μία αλυσίδα γεγονότων που θέτουν στο επίκεντρο το πολύ βασικό ερώτημα: τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.