Για πολλούς, οι λέξεις «neutral» και «nude» αναφορικά με τη μόδα, παραπέμπουν σε κάτι άχρωμο, ουδέτερο, σε κάτι μη ξεχωριστό, ίσως και σε κάτι βαρετό.

Ωστόσο, η παλέτα των skin tones ήρθε για να μείνει και συμμετέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια στις συλλογές των πιο διάσημων σχεδιαστών (aka Ellie Saab, Burberry Prorsum, Chloe, Chanel) αποδεικνύοντας ότι η αγνότητα των χρωμάτων που παραπέμπουν στην απόχρωση της επιδερμίδας μπορεί να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, διαχρονική έως και εντυπωσιακή εάν συνδυαστεί δημιουργικά.

2-002

Και είναι ο Thomas Burberry, ιδρυτής του ομώνυμου οίκου, εκείνος ο οποίος πρώτος ανιχνεύει την αξία και την γοητεία των συγκεκριμένων αποχρώσεων και στην ευρεσιτεχνία της καμπαρντίνας που κατοχυρώνει το 1914 χρησιμοποιεί αυτό ακριβώς, ένα ουδέτερο γήινο χρώμα, τόσο στα γυναικεία όσο και στα αντρικά πανωφόρια.

Ως γενικότερη τάση στη μόδα το «neutral», το ουδέτερο, το «αθόρυβο», το λιτό στυλ θυμίζει και καταλήγει σίγουρα στο μινιμαλισμό, αποθεώνεται τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στο street style και σίγουρα στην παλέτα αυτού περιλαμβάνεται το διαχρονικά αγνό λευκό, όλες οι αποχρώσεις του γκρι αλλά και η απόλυτη έλλειψη χρώματος, δηλαδή το μαύρο. Οι γήινες αποχρώσεις, με άλλα λόγια, αποτελούν μόνο μία πλευρά *και μάλιστα την πιο θηλυκή* αυτού του «ουδέτερου» σύγχρονου μινιμαλιστικού στυλ (το οποίο προσωπικά κάπως λατρεύω).

Nudes-and-Neutrals-new-Fashion-Trend-

Η παλέτα των nude και των neutral χρωμάτων είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη, και σίγουρα δεν αποτελεί το μπεζ τον μοναδικό εκπρόσωπο αυτής. Όταν κάνουμε λόγο για nudes εννοούμε αποχρώσεις ως επί το πλείστον ζεστές και γήινες, οι οποίες κινούνται στα χρώματα της άμμου, στα χρώματα της σαμπάνιας, στα χρώματα μιας διάφανης πούδρας, στα χρώματα της καραμέλας. Και είναι πράγματι, οι εν λόγω τόνοι εξαιρετικά δημοφιλείς λόγω του ότι ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες αλλά κυρίως σε όλες τις επιδερμίδες, σε καστανές και ξανθές. Αδιαμφισβήτητα αποπνέουν μία γοητευτική κομψότητα, μία πολυτέλεια, έναν νέο-ρομαντισμό γι’ αυτό και αποτελούν την κύρια τάση και στους χρωματισμούς για τα νυφικά φορέματα του 2015.

Παράλληλα, όμως, το συγκεκριμένο φασιον τρεντ μπορεί να συνθέσει και κάτι το εξαιρετικά αισθησιακό και σέξυ αφού καταφέρνει κάτι μοναδικό. Να υπονοεί. Υπονοεί το τι ενδέχεται να κρύβεται κάτω από μία γυναικεία εμφάνιση, αλλά με έναν τρόπο απαράμιλλα σοφιστικέ. Και αν ισχύει η παρομοίωση που διάβασα κάπου για τα χρώματα, ότι δηλαδή αυτά είναι οι δυνατές φωνές, τότε οι nudes αποχρώσεις είναι δίχως αμφισβήτηση ο απαλός ψίθυρος.

Neutral – Nudes1

Neutral – Nudes3