Εννοείται πως κάτι ανάλογο το περιμέναμε απευθείας από το Netflix. Αλλιώς δεν ξέρουμε πού αλλού θα μπορούσαμε να στραφούμε. Μιας και το social distancing κατάφερε να γίνει κυρίαρχο hashtag και trend των ημερών που διανύουμε, κάποιος έπρεπε να το εκμεταλλευτεί με καλό τρόπο. Ο καλός αυτός τρόπος θα είναι σειρά και λέγεται -πολύ πρωτότυπα- Social Distance.

Πριν λίγες ημέρες, το Netflix ανακοίνωσε την επερχόμενη παραγωγή του. Πρόκειται για μια ανθολογία αφιερωμένη στην καραντίνα. Σαν ένα love letter στην κατάσταση αυτή που λίγο πολύ βοήθησε τους πάντες να καταλάβουν αρκετά για τους εαυτούς τους. Γύρω από αυτούς τους ανθρώπους ακριβώς θα περιστρέφεται η σειρά. Με ιστορίες πολύ προσωπικές και εμπειρίες που μπορεί να μοιάζουν ατομικές, αλλά στην ουσία είναι συλλογικές.

Το καλύτερο είναι ότι η σειρά Social Distance θα δημιουργηθεί από απόσταση

Κάθε στάδιο, όπως το σενάριο, η παραγωγή και η σκηνοθεσία θα λάβουν χώρα εξ αποστάσεως. Αυτός είναι άλλωστε ο τρόπος για να εξασφαλιστεί η υγεία και προστασία του καστ και της ομάδας. Όταν όλα τα στούντιο παραμένουν κλειστά και οι παραγωγές έχουν παγώσει, το Netflix δείχνει ένα νέο δρόμο. Μαζί του σε αυτό έχει τους δημιουργούς της σειράς Orange is the New Black. Κάθε επεισόδιο θα λέει και μία αυτοτελή ιστορία με διαφορετικούς χαρακτήρες κάθε φορά. Έτσι ο καθένας θα είναι σε θέση να δημιουργεί κάτι από το σπίτι του.

Αυτό όχι μόνο αλλάζει τα δεδομένα για τις τρέχουσες και μετέπειτα παραγωγές, αλλά θέτει κι έναν σημαντικό στόχο. Όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση, οι δημιουργοί πιστεύουν βαθιά πως αυτό που ζούμε είναι παγκόσμιο. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι κάθε ιστορία είναι η ίδια. Κάθε εμπειρία διαφέρει, κι αυτό ακριβώς θα δούμε και στη σειρά. Η ελπίδα τους είναι ότι το Social Distance αυτή τη φορά θα μας κάνει να νιώσουμε δίπλα ο ένας στον άλλον. Περιμένουμε να δούμε το trailer, αλλά και το πώς θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αντίστοιχες εταιρείες.

Featured Image: cnn.com