Το μέλλον της μουσικής ανήκει μάλλον (για να μην πω σίγουρα) στις γυναίκες. Εδώ, βρίσκονται λοιπόν οι ανερχόμενες νέες μουσικοί που αλλάζουν το παιχνίδι. Τίποτα δε θα είναι πια όπως παλιά.

INDIE-POP ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

indie-pop

“Η μουσική μου έδωσε ένα πάτημα για να μιλήσω με το δικό μου τρόπο” λέει η Νορβηγίδα νεοεμφανιζόμενη Sigrid, 20. Το τραγούδι της ” Do not Kill My Vibe” έχει κάνει ήδη επιτυχία. Με ένα τουρ στις Ηνωμένες Πολιτείες να την περιμένει, η νέα τραγουδοποιός είναι έτοιμη για ένα μεγάλο χρόνο. Έτσι και αλλιώς όπως λέει η ίδια ” Τα τραγούδια είναι για να ενώνουν τον κόσμο”.

Η ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΡ

%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%81-%cf%83%ce%bf%ce%bd%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b5%cf%81

Μπορεί να ξέρεις την Bibi Bourelly από τα τραγούδια της Rihanna “Higher” και “Bitch Better Have My Money”. Ε ναι λοιπόν, τα έγραψε αυτή όταν ήταν μόλις 19. Τώρα ήρθε η σειρά της να γίνει βασίλισσα του R&B. ” Ελπίζω να μεταφέρω την αλήθεια μέσω αυτού που γράφω” λέει η 23χρονη. ”Είτε πρόκειται για το ‘Βalin’ που έχει να κάνει με το πώς είναι να είσαι ένας μουσικός που αγωνίζεται, είτε έχει να κάνει με το ‘Ego’ . η πρόθεσή μου είναι να είμαι πάντα ειλικρινής.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΗΧΟΥ

%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ae%cf%87%ce%bf%cf%85

Σε ηλικία μόλις 26 ετών, η Laura Sisk κέρδισε το πρώτη της Grammy για το μηχανολογικό της έργο πάνω στο ‘1989’ της Taylor Swift. ” Ο κόσμος συχνά δεν πιστεύει ότι είναι μια μηχανικός” αποκάλυψε η ίδια. ” Έχω ερωτηθεί αν βρίσκομαι στο στούντιο επειδή είμαι η κοπέλα κάποιου!” Έχοντας υπογράψει για το άλμπουμ ‘Lorde and Beachers’ θα λέγαμε ότι έχει αποδείξει και με το παραπάνω την αξία της.

ΗΡΩΑΣ ART-ΚΛΑΣΗΣ

%ce%b1%cf%81%cf%84-%ce%ba%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82

Πιθανότατα ακούσατε για τη Magiie Rogers όταν το βίντεο από το τραγούδι ‘Alaska’ έγινε viral. Αλλά η Maggie είναι πολλά παραπάνω από μια ιντερνετική σελέμπριτι. Όπως αποδεικνύει το καινούργιο της ΄Now That the Light is Fading’ η μουσικός που παίζει και κιθάρα έχει ένα χάρισμα, και αυτό είναι να δημιουργεί τραγούδια. Όπως λέει η 23χρονη ”Υπάρχει τόση δύναμη στο να δεσμεύεσαι να είσαι ο εαυτός σου.”

TO NEO ΟΠΛΟ

%ce%b7-%ce%bd%ce%b5%ce%b1

Παρόλο που μεγάλωσε παίζοντας γιουκαλίλι και πιάνο στην παιδική χορωδία του Λος Άντζελες, η Billie Eilish που είναι σήμερα 15 ετών ποτέ δε φαντάστηκε ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο χώρο της μουσικής. Όλα ξεκίνησαν όταν αυτή και ο αδερφός της Finneas O’Connell, δημιούργησαν ένα κομμάτι για τη δασκάλα χορού τους και αυτό έγινε viral. ” Ανεβάσαμε το ‘Ocean Eyes’ στο SoundCloud και άρχισαν να αυξάνονται οι προβολές του σχεδόν αμέσως” αναφέρει η Billie που η φωνή της μοιάζει να μη βγαίνει. Σήμερα ένα χρόνο μετά ετοιμάζει καινούργιο δίσκο και ένα τουρ στις Ηνωμένες Πολιτείες.” Δεν ξέρω πως να λειτουργήσω χωρίς τη μουσική” λέει η ίδια και εμείς της βγάζουμε το καπέλο.

ΤΟ ΝΕΟ NASHVILLE

%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b2%ce%b9%ce%bb

”Ο φεμινισμός κατέχει μεγάλο μέρος στη μουσική μου. Ότι γράφω, έχει μια ενδυναμωτική κλίση προς αυτόν.” λέει η 22χρονη καλλιτέχνης της country Kally Shorr. To single της ‘Fight Like a Girl’ ενθαρρύνει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους με αυτοπεποίθηση και δύναμη. ”Θέλω να αλλάξω τον τρόπο που οι γυναίκες συμπεριφέρονται η μια στην άλλη”.

(Φωτογραφίες: TeenVogue)