Ήρθε επιτέλους η ώρα να δούμε την αμερικανική αριστοκρατία στα τέλη του 19ου αιώνα, μια οικογένεια και τις μεταπτώσεις της από τα ψηλά στα χαμηλά και τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της. Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί μια ακόμα περιγραφή για το Downton Abbey, αν δεν περιείχε οποιοδήποτε αμερικανικό στοιχείο. Η σειρά The Gilded Age, όμως, μας μεταφέρει στην Νέα Υόρκη.

Mπορεί να έχουν περάσει κάποια χρόνια από το τελευταίο επεισόδιο του Downton Abbey, αλλά το Gilded Age θα μας αποζημιώσει.

Ο Julian Fellowes εμπνεύστηκε τον τίτλο από το βιβλίο του Mark Twain, A Gilded Age: A tale of today. Για την Αμερική, οι τελευταίες δεκεατίες του 19ου αιώνα έμοιαζαν κάπως έτσι. Ένας ολόκληρος λαός να προσπαθεί να “επιχρυσώσει” τα προβλήματα του, ώστε οι υπόλοιποι πάντα να τον θαυμάζουν. Σε αυτό αποφάσισε να ασκήσει κριτική ο Mark Twain με το βιβλίο, και αυτό μεταφέρει ο Julian Fellowes στην μικρή οθόνη.

Η σειρά αποτελείται από δέκα επεισόδια. Μέσα σε αυτά βλέπουμε τη ζωή των πλούσιων αδερφών van Rhijn και της ανιψιάς τους, Marian Brook. Όταν η Marian χάνει τους γονείς της, μετακομίζει με τις θείες της στη Νέα Υόρκη και προσπαθεί να αποκτήσει έναν νέο τρόπο ζωής. Φυσικά, αυτόν της νέας υψηλής κοινωνίας. Εκεί μέσα από την συναναστροφή της με τον ευκατάστατο κόσμο της πόλης, η Marian θα πρέπει να αποφασίσει να θα γίνει μια από αυτούς ή αν θα χαράξει τον δικό της δρόμο. Λίγο παραδίπλα βρίσκονται η Bertha και ο George Russell, ένα ζευγάρι νεόπλουτων με έναν κακομαθημένο γιο που θα προσπαθήσουν κι εκείνη να αφομοιωθούν από την “επίχρυση” εποχή.

Η νέα σειρά The Gilded Age είναι η αμερικανική εκδοχή Downton Abbey
tvline.com

Μπορεί ακόμα να μην ξέρουμε ποια ηθοποιό θα δούμε στον ρόλο της Marian, η επιλογή για τις δύο θείες όμως έχει γίνει. Η Christine Baranski και η Cynthia Nixon. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τις έχουμε κάνει ήδη εικόνα. Και δεν θα μπορούσαν να ταιριάξουν περισσότεορ με μία εποχή. Εντάξει, μόνο ίσως την Cynthia Nixon επί εποχές  Sex and The City  – αν θεωρηθεί ολόκληρη εποχή η προβολή του.

Στα καλά νέα συγκαταλέγεται επίσης μια πιθανή εμφάνιση της Maggie Smith.

Η ίδια που ήταν η Violet Crawley για πολλά χρόνια επί Downton Abbey. Tότε μάλιστα εκείνη είχε ταξιδέψει στην Αμερική για να βρει νύφη για τον γιο της, Robert. Το γεγονός ότι υπήρχε έστω κι ένα hint από παλιά για την συμμετοχή της Αμερικής, μας δίνει ελπίδες. Που ξέρεις, σε κάποιο σημείο μπορεί τα δύο shows να συναντηθούν.

Featured Image: variety.com