Το Almost Family του Fox έχει ένα ενδιαφέρον plot: Μια νέα γυναίκα που πίστευε πως ήταν μοναχοπαίδι μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι έχει αναρίθμητα αδέρφια. Ο πατέρας της, γνωστός γιατρός γονιμότητας, άφηνε γυναίκες έγκυες με το δικό του σπέρμα. Πρόκειται για το remake της αυστραλιανής σειράς “Sisters”.

Στο Almost Family πρωταγωνιστεί η Brittany Snow ως Julia. Η Julia, λοιπόν, ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της (Timothy Hutton) είναι ο βιολογικός πατέρας αμέτρητων παιδιών ασθενών με IVF. Όταν μαθαίνει τα νέα, η Julia αναπτύσσει δεσμούς με δύο από τις αδερφές της, τη Roxy (Emily Osment) and Edie (Megalyn Echikunwoke). Παράλληλα προσπαθεί να βγάλει άκρη με τα κρυφά εγκλήματα του πατέρα της.

Αυτή η ιστορία μπορεί να ακούγεται οικεία σε ανθρώπους στην Αυστραλία λόγω της σειράς Sisters του 2017, η οποία είναι διαθέσιμη και στο Netflix. Ωστόσο, η πραγματική πηγή έμπνευσης είναι για ακόμα μια φορά η πραγματική ζωή. Έχουν κατά καιρούς υπάρξει διάφορες καταγγελίες σε γιατρούς που έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα, χωρίς τη συναίνεση των ασθενών τους.

Σύμφωνα με τους The New York Times, επειδή τέτοιες περιπτώσεις είναι συχνές, ο καθηγητής νομικής  Dr. Jody Madeira ακολουθεί πάνω από 20 υποθέσεις σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, αλλά και σε άλλες χώρες όπως Αγγλία, Νότια Αφρική, Γερμανία και Ολλανδία.

Βασίζεται το Almost Family σε πραγματικά γεγονότα;

Το  1970 και το 1980, ο γιατρός γονιμότητας  Donald Cline γονιμοποίησε αρκετές γυναίκες με το δικό του σπέρμα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 άνθρωποι να πιστεύουν πως είναι βιολογικά του παιδιά. Ο γιατρός δήλωσε ένοχος το 2017. Έμεινε για έναν χρόνο στη φυλακή, με αναστολή. Παρέδωσε την άδεια άσκησης επαγγέλματός του στην πολιτεία της Indiana το 2018. Αυτή η ιστορία έχει αρκετές ομοιότητες με εκείνη του Almost Family.

Η σειρά είναι αρκετά πιο light σε σύγκριση με όλα αυτά τα συναισθήματα που προκαλεί το άκουσμα αυτών των ιστοριών.

Featured image: Elite Daily