Το μοντέρνο και luxury brand, NatarGeorgiou,  δημιουργήθηκε από τους Ελληνοκύπριους Δήμο Νάταρ και Ανδρέα Γεωργίου, έπειτα από σπουδές Σχεδίου Μόδας και Επιχειρηματικού Δικαίου αντίστοιχα. Ο Δήμος αποφοίτησε από το Kingston University του Λονδίνου, ενώ ο Ανδρέας από την Akto Art & Design στην Αθήνα και από το Middlesex University του Λονδίνου. Το δίδυμο με τις χαρακτηριστικές πλεκτές δημιουργίες εκτός από τη μεγάλη συλλογή γνώσεων, διαθέτουν καινοτόμες ιδέες και δημιουργούν τις συλλογές τους βάση των δικών τους ιδεολογιών, καθώς πιστεύουν πως πρέπει να έχεις τη δική σου ταυτότητα για να ξεχωρίσεις και να μπορέσεις να έχεις διάρκεια με την πάροδο των χρόνων.

SPRING-SUMMER 2015 1

SPRING-SUMMER 2015 2

Η πρώτη τους ολοκληρωμένη συλλογή παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2011 στο Carrousel du Louvre, μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις μόδας στο Παρίσι, ενώ ένα χρόνο αργότερα βρέθηκαν στις σελίδες της ιταλικής Vogue ως ανερχόμενα ταλέντα στο Annual Talents Issue. Οι δημιουργίες τους χαρακτηρίζονται από την πλεκτή χειροποίητη ύφανση με μεταξωτά και μεταλλικά νήματα που συνδυάζεται με πολύτιμα υφάσματα. Αναφέρονται στα σχέδιά τους ως το «δεύτερο δέρμα» επαινώντας κάθε καμπύλη και παραπλανώντας το ανθρώπινο μάτι με τον καλύτερο τρόπο. Πηγή έμπνευσης τους αποτελούν τα ίδια τα υλικά με κύριο πάντα χαρακτηριστικό την αγάπη τους για την κυπριακή παράδοση. Πρότυπά τους αποτελούν οι Pierre Gardin, Paco Rabanne και Thierry Mugler, καθώς πιστεύουν πως οι συγκεκριμένοι οίκοι δεν εστίασαν στην παροδική επιτυχία αλλά στη διαχρονικότητα.

SPRING-SUMMER 2015 3

Οι δυο τους θεωρούν ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Είναι δύο άτομα με διαφορετικές απόψεις και γι’ αυτό το λόγο συνήθως καταλήγουν κάπου στη μέση. Ο Ανδρέας είναι ιδιαίτερα προσγειωμένος επιδιώκοντας αργά και σταθερά βήματα, μην αφήνοντας τον ενθουσιασμό να τον συνεπαίρνει. Αντίθετα, ο Δήμος είναι περισσότερο ονειροπόλος και ενθουσιάζεται σαν μικρό παιδί προσπαθώντας να τα τελειώσει όλα.

natargeorgiou