Είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι εύκολα θα επέλεγαν 45 λεπτά ύπνου έναντι 45 λεπτών στο διάδρομο ή σηκώνοντας βάρη σε κάποιο γυμναστήριο. Το David Lloyd Clubs που βρίσκεται στη Μ. Βρετανία εισήγαγε πρώτο την τέλεια μορφή άσκησης για τους λάτρεις του ύπνου. Ονομάζεται Nap-ercise, ή αλλιώς άσκηση ύπνου, και διαρκεί μια ώραπεριλαμβάνοντας 15 λεπτά διατάσεων και τεντώμάτων που ακολουθούνται από 45 λεπτά ύπνου, κανονικά, σε κρεβάτι με κουβέρτα, μάσκα ύπνου και ιδανική θερμοκρασία!

Και ενώ μπορεί να μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, μελέτες έχουν δείξει ότι έχει πολύ σημαντικά οφέλη ένας μικρής διάρκειας ύπνος μέσα στην ημέρα μιας και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, πιο ξεκούραστη, με λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής είναι τόσο έντονοι, ειδικά για τους ανθρώπους που εργάζονται και έχουν και οικογένεια, οπότε ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα είναι για τους εκείνους με σκοπό την εξασφάλιση ψυχικής και σωματικής ευημερίας.  Προφανώς δεν είναι η λύση για να χάσεις τα κιλά που θέλεις μέχρι το καλοκαίρι, αλλά αυτά που θα πάρεις από αυτή την “προπόνηση” θα βελτιώσουν τη διάθεσή και τις αντοχές σου και όταν νιώθεις καλά μέσα σου μπορείς να βελτιώσεις οτιδήποτε θέλεις στη ζωή σου.

Και επειδή προς το παρόν το καινοτόμο γυμναστήριο μας πέφτει λίγο μακριά, μπορεί να κάνεις τις διατάσεις και μετά να πέφτεις για ύπνο στην άνεση του σπιτιού σου.

Διάβασε επίσης: Τι σημαίνει ο ιδρώτας που χάνεις στο γυμναστήριο;
featured image: Harper’s Bazaar