Μπισκοτα απο κακαο και καρυδα με επικαλυψη σοκολατα-φυστικοβουτυρο by Saucha Life

(c) All rights reserved

(c) All rights reserved

Δε θα χρειαστεί καμία προσπάθεια για να σε πείσω πόσο νόστιμα είναι αυτά τα μπισκότα: η σοκολάτα και η καρύδα πηγαίνουν τέλεια μεταξύ τους (αλλιώς η Bounty δε θα 'ταν τόσο διάσημη) και άλλο τόσο η σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο!  Εκτός από τη γεύση, αυτό που κάνει τη συνταγή ιδιαίτερη είναι η πλούσια διατροφική της αξία: ένας μαγικός συνδυασμός από μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά που προσφέρει η σκόνη κακάο, φυτικές ίνες , πολυφαινόλες και σελήνιο από τους χουρμάδες, ασβέστιο από το ταχίνι και πλήθος ιχνοστοιχείων από την αποξηραμένη καρύδα. Επίσης επειδή τα μπισκότα δεν ψήνονται, όλα τα υλικά διατηρούν στο έπακρο τα ένζυμα και τα θρεπτικά τους στοιχεία. Η βάση από ταχίνι και κακάο είναι απίστευτα χορταστική, ενώ δε θα μπορείς να σταματήσεις να βουτάς τα δάχτυλά σου στην επικάλυψη από σοκολάτα υγείας και φυστικοβούτυρο. Και όπως όλα τα γλυκά του Saucha Life, δεν έχει ίχνος επεξεργασμένης ζάχαρης, γάλα ή γλουτένη. Συστατικά (για περίπου 15 μπισκότα) 2,5 ποτήρια αποξηραμένη καρύδα 1 ποτήρι χουρμάδες μετζούλ 2κτ σούπας σκόνη κακάο 1κτ γλ. βανίλια 2κτλ. βούτυρο κακάο που έχεις λιώσει σε μπεν μαρί (μπορείς να αντικαταστήσεις και με λάδι καρύδας) 2κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου 2κτ σούπας ταχίνι Για την επικάλυψη 2 κτ σούπας φυστικοβούτυρο 1κτ γλυκού λάδι καρύδας 1/3 μπάρα καλής ποιότητας σοκολάτας υγείας χωρίς ζάχαρη   Εκτέλεση Βάζεις την καρύδα, το κακάο, τους χουρμάδες και τη βανίλια σε μπλέντερ και χτυπάς μέχρι τα υλικά να θρυμματιστούν σε πολύ μικρά κομματάκια. Προσθέτεις το βούτυρο κακάο (που έχει λιώσει σε μπεν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία), το σιρόπι σφενδάμου και το ταχίνι, και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι το μείγμα να ανακατευτεί καλά και να δέσει. Στρώνεις το μείγμα σε επιφάνεια εργασίας και χρησιμοποιώντας φόρμες κοπής (ή το στόμιο ενός ποτηριού) κόβεις σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζεις τα μπισκότα στο ψυγείο όσο φτιάχνεις την επικάλυψη.  Ζεσταίνεις το φυστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Σε μπεν μαρί λιώνεις και τη σοκολάτα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζεις μια κουταλιά σοκολάτα και μισή κουταλιά φυστικοβούτυρο σε κάθε μπισκότο. Τα βάζεις στο ψυγείο για περίπου μία ώρα μέχρι να στεγνώσει η επικάλυψη, αλλά αν δεν κρατιέσαι τρώγονται κι επίτόπου. Θα βρεις κι άλλες συνταγές και tips υγιεινής διατροφής στο blog  www.thesauchalife.com και στη σελίδα μου στο facebook www.facebook.com/thesauchalife. Κορίνα Καραδήμου, Σπουδάστρια  Διατροφικής Θεραπείας στο College of Naturopathic Medicine, London    
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.