Όλοι βλέπουμε ταινίες, όλοι έχουμε αγαπήσει χαρακτήρες καλούς ή κακούς, όλοι έχουμε ταυτιστεί λίγο πολύ με καταστάσεις και φυσικά όλοι έχουμε συνδέσει συγκεκριμένα τραγούδια με συγκεκριμένες σκηνές.

1600651623_c857d5f208

Οι ταινίες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και κατ’ επέκταση της κουλτούρας μας, ένας μαγικός κόσμος που θα θέλαμε να είμαστε κομμάτι του διότι είναι όμορφος, ιδανικός και φυσικά μη πραγματικός και αυτό μας εξιτάρει. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε soundtrack που είναι άξια αναφοράς, η επιλογή είναι καθαρά προσωπική και μπορείτε να διαφωνήσετε ή να συμφωνήσετε.

Η σωστή επιλογή τραγουδιού είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια ταινία, είναι η ‘‘μαγική’’ πινελιά που κάνει τον θεατή μέρος του θεάματος, έχει την δυνατότητα να τον μεταφέρει στην ανάλογη εποχή και να νιώσει αυτό που βιώνουν οι πρωταγωνιστές της ταινίας. Τα λόγια του συγγραφέα που ζωντανεύουν μέσα από μια ταινία δεν αρκούν για να μεταφέρουν ολόκληρη την ατμόσφαιρα της σκηνής χωρίς το σωστό soundtrack να την συνοδεύει. . Όλοι μας θα θέλαμε έναν παράνομο έρωτα όπως του Jack και της Rose από τον Τιτανικό με την Celine Dion να τραγουδάει My Heart Will Go On, τους Aerosmith με το I Don’t Want To Miss A Thing καθώς αποχαιρετάς τον αγαπημένο σου ή το αίσθημα της ικανοποίησης του John Bender στην τελευταία σκηνή του The Breakfast Club με το απίστευτο τραγούδι των Simple Minds, Don’t You Forget About Me, νομίζω καταλάβατε σε τι αναφέρομαι.

Υπάρχουν soundtracks που δημιουργήθηκαν αποκλείστηκα για συγκεκριμένες ταινίες και ταινίες που δανείστηκαν τραγούδια για να επενδύσουν μουσικά συγκεκριμένες σκηνές.

Εδώ θα βρείτε 10 soundtrack που αγαπώ παλιά και νέα (διακρίσεις δεν κάνουμε).

1. Amelie: Η καταπληκτική μουσική από τον Yann Tiersen. 2. Her: Ένα φανταστικό που ταίριαζε απόλυτα στην ταινία soundtrack των Arcade Fire. 3. Chocolat: Οι επιλογές τραγουδιών από Minor Swing σε μετέφεραν στην σοκολατερί της Vianne Rocher. 4. Django Unchained: Υπέροχο, γενικά ο Ταραντίνο επενδύει με απίστευτες μουσικές τις ταινίες του. 5. Midnight in Paris: Si Tu Vois Ma Mère και όλα τα άλλα τραγούδια που ακούγονται είναι Παρίσι. 6. Searching for Sugar Man: Όλα τα τραγούδια από τον Rodriguez, δεν είναι απλά νότες αλλά κατάθεση ψυχής. 7. Top Gun: Το Take My Breath Away έχει σατιριστεί, έχει χιλιοπαιχτεί αλλά παραμένει σταθερή αξία. 8. Fight Club: Οι Pixies με το Where is my Mind έκαναν την τελευταία σκηνή της ταινίας προσωποποίηση της τρέλας. 9. Across the Universe: Όλα τα τραγούδια των Beatles διασκευασμένα με ένα μοναδικό ταίριασμα μουσικής και σκηνής. 10. Intouchables: Soundtrack από τον Ludovico Einaudi το οποίο είναι τόσο συναισθηματικά φορτισμένο όσο πρέπει.

Υ.Γ.: Θα υπάρξει και Volume 2!