Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, μυαλό και σώμα προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες αλλαγές που δεν σταματούν να έρχονται. Ίσως νιώθεις ήδη εξαντλημένη από το να βρίσκεις συνεχώς τρόπους να κρατάς την ψυχική σου υγεία σε ισορροπία και έτσι, αναπόφευκτα, τείνεις να παραμελείς τη σωματική σου υγεία. ΟK, έχεις να σκεφτείς πώς θα διαχειριστείς τη δουλειά από το σπίτι. Πώς θα αξιοποιήσεις τον ελεύθερο σου χρόνο. Πώς θα διατηρήσεις την ψυχραιμία και την αισιοδοξία σου μπροστά σε πρωτόγνωρα γεγονότα. Είναι λογικό η γυμναστική από το σπίτι ίσως φαντάζει περιττή. Δεν είναι όμως.

Η φροντίδα του σώματος σου επιδρά σημαντικά και στην ψυχική σου ισορροπία

Η απελευθέρωση των ενδορφινών θα ενεργοποιήσει τον οργανισμό σου και θα γεμίσεις αμέσως θετική ενέργεια. Η καλύτερη επίσης κυκλοφορία του αίματος, θα ενεργοποιήσει τους μύες σου και θα βοηθήσει τις αρθρώσεις σου. Επιπλέον, θα διορθώσει κατά πολύ τη στάση του σώματος σου, ειδικά τώρα που ίσως περνάς πολύ περισσότερο χρόνο καθισμένη. Η άσκηση είναι ένας τρόπος να αδειάσεις το μυαλό σου, αφού για κάποιο διάστημα η προσοχή σου θα στραφεί στο σώμα σου και όχι στις ανησυχίες που είχες πριν. Μετά τη γυμναστική σου, θα δεις πως θα διαχειριστείς τις καταστάσεις διαφορετικά και θα τις δεις με άλλη οπτική.

Αν δεν πείστηκες μέχρι τώρα, δοκίμασε επίσης, τους τρεις παρακάτω τρόπους για να βρεις κίνητρο για άσκηση από το σπίτι, ακόμα και εν μέσω πανδημίας:

Επαναπροσδιόρισε την άσκηση

Δεν χρειάζεται να σηκώνεις βάρη ή να κάνεις όλη μέρα cardio για να ασκηθείς. Στην καθημερινή μας ζωή, άσκηση σημαίνει περπατάω μέχρι τη δουλειά μου, βγαίνω για τα ψώνια μου, χορεύω με τους φίλους μου. Εφόσον λοιπόν αυτά δεν είναι δυνατά τη δεδομένη στιγμή, ενσωμάτωσε ένα οποιοδήποτε είδος κίνησης στην καθημερινότητα σου. Μπορεί να είναι ένα ελαφρύ stretching, ένα είδος χορού που αγαπάς μέσα από βίντεο στο διαδίκτυο ή ακόμα και το cardio που είπαμε πριν. Η επιλογή είναι δική σου, αρκεί να συνειδητοποιήσεις πόσο πολύ θα σε βοηθήσει η κίνηση στη ρουτίνα σου.

Με αυτή την άσκηση γυμναστικής υπερβάλλουμε σύμφωνα με έναν personal trainer
pumpsandiron.com

Διάλεξε αυτό που σου αρέσει

Έχεις αρκετό χρόνο στα χέρια σου και μπορείς να τον δεις σαν ευκαιρία να ασχοληθείς με μία δραστηριότητα που δεν είχες την ευκαιρία να κάνεις πριν. Ή μπορείς ακόμη, να βελτιωθείς σε αυτήν αν ασχολείσαι ήδη με κάτι. Από πολεμικές τέχνες και χορό μέχρι ασκήσεις ευλυγισίας, έχεις πολλές ευκαιρίες έναρξης κάποιου χόμπι.

Σκέψου για μετά την καραντίνα

Όταν τελειώσει όλο αυτό, πιθανόν να θέλεις γυρίσεις με «μανία» στο γυμναστήριο και να προπονείσαι σαν να μην πέρασε μία ημέρα. Αν όμως, δεν έχεις διατηρήσει την κίνηση σου έστω και σε μικρό επίπεδο, η προσαρμογή ίσως είναι δύσκολη. Το προτιμότερο είναι να εξασκείσαι όσο μπορείς συχνότερα. Χωρίς υπερβολές. Ενώ το ιδανικό θα ήταν, να παρακολουθήσεις ενδεχομένως και βίντεο προπονήσεων ή online αντίστοιχα μαθήματα, για να διατηρήσεις όσο καλύτερα μπορείς τη φόρμα σου.

featured image: MyDomaine