Δεν γίνεται να μη γνωρίζεις την Olivia Wilde. Τη γνώρισες στη σειρά “The O.C.”, αλλά άρχισε να σου κεντρίζει το ενδιαφέρον με το ρόλο της στη σειρά “House”. Όμως την αγάπησες και τη μίσησες μαζί στη σειρά “Outlander”. Είναι κομψή, bossy και λειτουργεί σαν χαμαιλέοντας με όποιο ρόλο της δοθεί. Η αφορμή του άρθρου; Η καινούργια της ταινία “Booksmart” που υπόσχεται να μας διασκεδάσει παρουσιάζοντας έναν ανέμελο τρόπο να καλύψεις όλα σου τα απωθημένα πριν χάσεις τον έλεγχο με την επιλογή μιας σοβαρής εκδοχής της ζωής. Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Olivia Wilde αλλά και την ταινία της “Booksmart”.

1. Το πραγματικό όνομά της δεν είναι Wilde

Άλλαξε το επώνυμό της όταν ήταν ακόμα στο λύκειο για να τιμήσει όλους τους συγγενείς της που ήταν συγγραφείς και χρησιμοποιούσαν το καλλιτεχνικό επώνυμο “Wilde”.

2. Δράση ως activist

Η Olivia Wilde σίγουρα δεν είναι απλά άλλο ένα όμορφο πρόσωπο. Είναι αρκετά ενεργή πολιτικά με δράσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συγκεκριμένα, το 2008 συνέβαλε στην πολιτική καμπάνια υπέρ του Barack Obama. Ήταν υποστηρίκτρια της οργανωτικής κοινότητας των νέων, 18 το ’08. Εμφανίστηκε στο mock-PSA του MoveOn.org εκπροσωπώντας τα δικαιώματα του ασφαλιστικού κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης. Η Wilde επαινέθηκε από το Συνασπισμό των Immokalee Workers, ένωση αγροτών, για την υποστήριξη της εκστρατείας Fair Foods. Το 2013, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο κλιπ για την εκστρατεία «Chime for Change» της Gucci που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και τα κονδύλια για γυναικεία θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την υγεία και τη δικαιοσύνη. Η Wilde είναι ένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Artists for Peace and Justice, το οποίο παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας στην Αϊτή, και την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Νότιας Καλιφόρνιας.

Η Wilde είναι υπεύθυνη/celebrity influencer για τηνRYOT, μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που εδρεύει στο Λος Άντζελες.  Η Wilde πρωταγωνίστησε σε ένα PSA που κυκλοφόρησε στις 21 Μαρτίου 2016 για την Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down, μαζί με την 19χρονη Anna Rose από το New Jersey που έχει Σύνδρομο Down. Τέλος, η Wilde είναι ευρέως γνωστή ως φεμινίστρια. Συμμετείχε στην Παρέλαση των Γυναικών του 2017 στην Ουάσινγκτον, DC και στην Παρέλαση των Γυναικών του 2018 στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. [Η μητέρα της Wilde, Leslie, ήταν δημοκρατική υποψήφιος για την 5η συνοριακή περιφέρεια της Βιρτζίνια στις εκλογές των ΗΠΑ το 2018. Έχασε από τον Ρεπουμπλικανό Denver Riggleman].

3. Εκπαίδευση

Η Wilde σπούδασε στο Gaieti School of Acting αλλά θεωρεί ότι τα μεγαλύτερα μαθήματα που πήρε ήταν on set. Συχνά ζητούσε να την αφήσουν να έχει μια πιο δυναμική προσέγγιση στους ρόλους της και να τους τροποποιεί ελαφρώς όπως αυτή θεωρούσε σωστό. Έμαθε τόσο από καλούς όσο και από κακούς σκηνοθέτες. Αλλά τρεις ήταν οι σκηνοθέτες που πραγματικά συνέβαλαν στην παραγωγή της ταινίας-ντεμπούτου της, του Booksmart. 1) Ο Spike Jonze ήταν ο άνθρωπος που την παρέπεμψε να σκηνοθετήσει τη δική της ταινία. 2) Η Morano ήταν η μόνιμη πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης στην παραγωγή της ταινίας. 3) Ο Cortese ήταν ο σκηνοθέτης που όρισε το πως η Wilde διαχειρίστηκε τους ηθοποιούς on set. Συγκεκριμένα ακολούθησε την στρατηγική του να μην αφήνει τους ηθοποιούς να έχουν το σενάριο στα χέρια τους στις πρόβες και στα γυρίσματα.

4. Booksmart

Η ταινία “Booksmart¨ είναι μια Αμερικάνικη κωμωδία που σκηνοθέτησε η Olivia Wilde. Βασίστηκε σε ένα σενάριο των Emily Halpern, Sarah Haskins, Susanna Fogel, και Katie Silberman. Πρωταγωνιστεί η Beanie Feldstein και η Kaitlyn Dever ως δύο απόφοιτες λυκείου, που αφού έχουν περάσει όλα τα σχολικά τους χρόνια διαβάζοντας, επιλέγουν επιτέλους να διασκεδάσουν.

Featured image: MTV