Μετά την πολύ επιτυχημένη σειρά Ramy, o Mo Amer συνεργάζεται για άλλη μία φορά με την εταιρεία παραγωγής Α24 για λογαριασμό του Netflix. Aυτή τη φορά, η νέα σειρά η Μο θα επικεντρωθεί στα πραγματικά βιώματα του δημιουργού, ο οποίος μεγάλωσε ως Παλαιστίνιος πρόσφυγας στην πολιτεία του Τέξας, στην Αμερική.

Στη σειρά, ο Mo ισορροπεί ανάμεσα σε δύο διαφορετικές κουλτούρες 

Από τη μία πλευρά, προσπαθεί όσο περισσότερο μπορεί να αποδεχθεί τις αμερικανικές πρακτικές και τα αμερικανικά πρότυπα και να τα υιοθετήσει έως έναν βαθμό. Την ίδια στιγμή όμως φοβάται πως αυτό θα τον απομακρύνει από την καταγωγή και την οικογένειά του. Ο ίδιος νιώθει υπεύθυνος πως πρέπει να συντηρήσει όλη την οικογένεια του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη σχέση με τη σύντροφό του αλλά και να πάρει την πολυπόθητη αμερικανική υπηκοότητα.

Ήδη μέσα από το ξεκαρδιστικό trailer, βλέπουμε πολλά από τα καθημερινά σκηνικά με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Μο. Δεν μπορεί να βρει μία “κανονική” δουλειά χωρίς χαρτιά, επομένως αποφασίζει να πουλά διάφορα αντικείμενα γυρίζοντας με το αυτοκίνητό του. Πολλοί τον περνούν για Μεξικανό ενώ τα σχόλια και οι προκαταλήψεις για τη θρησκεία του δεν λείπουν ποτέ. Ο Μο φαίνεται πολλές φορές απελπισμένος, ωστόσο επιλέγει να διακωμωδεί τις καταστάσεις, χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική ως έναν μηχανισμό άμυνας.

Η σειρά θέτει στο προσκήνιο τη ζωή των προσφύγων στην Αμερική

Ακόμη και μέσα από το χιούμορ, είναι εμφανής ο ρατσισμός τον οποίο βιώνουν πολλοί κάτοικοι της χώρας σε καθημερινό επίπεδο. Κι ακόμη και τώρα, που ο αριθμός των προσφύγων ολοένα και αυξάνεται, οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα σχετικά με την κουλτούρα αυτών των λαών παραμένουν.

Ο ίδιος ο Μο Amer έχοντας μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον, κατάφερε έως σήμερα να χτίσει την καριέρα που ονειρευόταν. Ακόμη και με αυτό το προνόμιο σήμερα, όμως, δεν σταματά να μιλά για τα ζητήματα που τον απασχολούν και να δημιουργεί περιεχόμενο που προσφέρει ορατότητα στους ανθρώπους που έχουν κοινά βιώματα με τον ίδιο.

Η νέα σειρά Μο θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 24 Αυγούστου.