Φέτος πολλά χτενίσματα έχουν βρει την αναγέννησή τους: curtain bangs, λείοι κότσοι και αξεσουάρ μαλλιών της δεκαετίας του ’00. Ένα στυλ, που ποτέ δεν έφυγε ποτέ αλλά μόνο έχει εξελιχθεί είναι το bob.

Με διαφορετικό μήκος, με αφέλειες, με επιρροές από τις Γαλλίδες, με επιρροές από τις Ιταλίδες, εδώ θα βρεις τα πέντε που εντοπίσαμε στο Instagram.

1. Midi bob

Το midi bob φτάνει μέχρι τον λαιμό και πριν τους ώμους. Έχει βάρος στις άκρες του που αναδεικνύει τον λαιμό, αλλά είναι αρκετά μακρύ για μη είναι βολικό.

Είναι λίγο πιο μακρύ από το bob της δεκαετίας του ’90, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να πιάσεις τα μαλλιά σου σε μια ζεστή μέρα και να αφήσεις μερικές τούφες τύπου Bardot να πλαισιώνουν το πρόσωπό. Φαίνεται επίσης υπέροχο στο πλάι με λίγο όγκο από mousse.

To κόλπο για να βρεις το τέλειο μήκος για ένα midi καρέ είναι να σκύψεις το κεφάλι προς τα εμπρός. Καθώς γέρνεις το πηγούνι προς τα κάτω, περάσε το χέρι σου στο πίσω μέρος του λαιμού σου. Αν τα μαλλιά ξεκινούν λίγο πιο ψηλά από την κορυφής της σπονδυλικής στήλης τότε αυτό είναι το σωστό ύψος, εξηγεί ο Seán Paul Nother στο Stylist.

2. Γαλλικό bob

Η έμπνευση για το γαλλικό bob προέρχεται από την εποχή των 20s και 30s. Είναι αυθεντικό και κομψό.

Η φράντζα πρέπει να κάθεται ακριβώς πάνω από τα φρύδια – ελαφρώς πιο κοντή από μια συνηθισμένη φράντζα.

Προστατευτικό θερμότητας, mousse ή gel είναι τα εργαλεία σου για ένα υπέροχο κράτημα και στο τέλος λίγη λακ.

3. Ιταλικό bob

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Hair Bros (@thehairbros)

Είναι το κούρεμα για εκείνους που δεν θέλουν να κόψουν πολύ τα μαλλιά τους. Ιδανικό επίσης για όποιον έχει αμφιβολίες για το αν είναι η σωστή απόφαση. Ζήτησε από τον κομμωτή σου ένα κλασικό μακρύ καρέ με απαλό τελείωμα. Μία μακριά φράντζα μπροστά θα πλαισιώσει τις γραμμές του προσώπου.

4. Κοντό καρέ

Θα το βρεις κι ως bottleneck.

«Ουσιαστικά, αυτό το χτένισμα εμπνέεται από το λαιμό ενός μπουκαλιού: ξεκινά λεπτό και κοντό, καμπυλώνει περισσότερο γύρω από τα μάτια και στη συνέχεια ακολουθεί με όγκο τη γραμμή του ζυγωματικού», εξηγεί ο κομμωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Evo, Tom Smith.

«Ιδανικό αν θέλετε να κάνετε τα ζυγωματικά σας να φαίνονται πιο φαρδιά ή πιο δυνατά, ή ίσως θα προτιμούσατε να λεπτύνετε και να στενέψετε ένα πιο φαρδύ πρόσωπο, εστιάζοντας στα μάτια και τα χείλη σας.» προσθέτει.

5. Curtain bob

Κλασικό και πάντα φρέσκο. Το 2022 μπορεί να γίνει σε σγουρά, ίσια, σπαστά ή κυματιστά. Βασικά, πάει σε όλα.