Το αλκοόλ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις εξόδους μας το καλοκαίρι και αυτό δεν χρειάζεται να σε αγχώνει, ακόμα κι αν θέλεις να προσέξεις το βάρος σου! Όμως, αυτό που χρειάζεται να προσέξεις, είναι η επιλογή του cocktail που θα καταναλώσεις, καθώς τα περισσότερα είναι υψηλά σε θερμίδες.

Από διατροφικής άποψης, είναι ιδανικό, το cocktail σου να μην περιέχει ζάχαρη ή να έχει πολύ λιγότερη συγκριτικά με άλλα signature cocktails. [Αλλαγή αναδίπλωσης κειμένου]Αυτά μπορεί να είναι:

· Aperol Spritz

Για τους περισσότερους αποτελεί το πιο αγαπημένο cocktail του καλοκαιριού, ενώ πράγματι είναι μία πολύ καλή επιλογή, αν βρίσκεται σε μία προσπάθεια απώλειας βάρους. Περιέχει περίπου 140-160 θερμίδες ενώ δεν χρειάζεται να αναμειχθεί με επιπρόσθετη ζάχαρη!

· Dry Martini

Ένα κλασικό μαρτίνι αποτελείται από τζιν και βερμούτ και συνήθως καλύπτεται με ελιές ή φέτες λεμονιού. Για να μειώσεις τον αριθμό των θερμίδων, επέλεξε ένα dry martini, το οποίο περιέχει περισσότερο τζιν και λιγότερο βερμούτ. Το Dry Martini περιέχει 185 θερμίδες.

· Mojito

Κλασικό και αγαπημένο cocktail το οποίο αν δεν του προσθέσεις κάποια γρανίτα ή γεύση, περιέχει περίπου 170 θερμίδες και αποτελεί άριστη επιλογή! Φυσικά, μπορεί να αγγίξει και τις 400 θερμίδες, ανάλογα με το τι περιέχει.

Πες ναι: στα homemade cocktail.

Όπως όλα τα σπιτικά γεύματα ή ροφήματα, έτσι και τα cocktails μπορούν να απλουστευτούν κατά πολύ χωρίς να χάνουν την γεύση τους και φυσικά περιέχοντας λιγότερη ζάχαρη, σιρόπια, χυμούς και διάφορα θερμιδικά toppings.

Πες όχι:

Στις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Και αυτό είναι γενικός κανόνας, κυρίως για να περάσεις καλά χωρίς να υπάρξει hangover την επόμενη μέρα. Ειδικά το καλοκαίρι, είναι σημαντικό η πρόσληψη αλκοόλ να γίνεται με μέτρο καθώς προκαλεί μεγάλη αφυδάτωση και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα σε αφυδατώσει σημαντικά.[Αλλαγή αναδίπλωσης κειμένου]

Σε cocktails πλούσια σε θερμίδες. [Αλλαγή αναδίπλωσης κειμένου]Αν θέλεις να προσέξεις το βάρος σου καλύτερα να αποφύγεις cocktails όπως:

· Pina Colada – 550kcal

· Chocolate Martini – 400kcal

· Zombie – 370kcal

· Long Island – 450 kcal

· Margarita – 490kcal

Περιέχουν αρκετές θερμίδες, είναι υψηλά σε ζάχαρη ανάλογα με το τι περιέχουν κι αν δεν θέλεις να μείνεις στο ένα cocktail , οι θερμίδες τους ξεπερνούν ακόμα και ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Αν λατρεύεις τα cocktails και τα προτιμάς συχνά, ενώ βρίσκεσαι σε μία προσπάθεια απώλειας βάρους, θα σου προτείνω να μην περιοριστείς, αλλά να επιλέξεις πιο σωστά το cocktail που θα παραγγείλεις.