Πόσες φορές είπες στην παρέα σου ότι δεν μπορείς να βγεις μαζί σου γιατί έφερες τη δουλειά από το γραφείο στο σπίτι; Και πόσες ακόμη φορές η δουλειά σου στάθηκε σαν αφορμή να αποφύγεις εξόδους που δεν ήθελες καθόλου; Είναι λογικό η δουλειά σου να προκαλεί άγχος. Τα ενοίκια τρέχουν, το ίδιο και οι λογαριασμοί και το ψυγείο αδειάζει στο τέλος της βδομάδας Με σένα, όμως, τι γίνεται;

Δε θα πρέπει να ξεχνάς ότι είσαι συνεχώς απασχολημένη λόγω κάποιων επιλογών που έχεις κάνει

Στη millenial κουλτούρα έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε πολύ πιο ενδιαφέροντες τους ανθρώπους που είναι συνεχώς busy παρά αυτούς που παίρνουν χρόνο για τον εαυτό τους. Στο τέλος της ημέρας, όμως, ένα είναι το ερώτημα: Ποιοι είναι πιο ευτυχισμένοι και “γεμάτοι”; Αν δουλεύεις 14 ώρες την ημέρα, αλλά στο τέλος της ημέρας χαμογελάς και νιώθεις ευχαρίστηση, τότε ναι. Έχεις καταφέρει κάτι που πολλοί δεν καταφέρνουν σε 3 ζωές. Οτιδήποτε άλλο, είναι απλά χάσιμο χρόνου που θα μπορούσες να αφιερώσεις στον εαυτό σου.

Το να είσαι διαρκώς απασχολημένη για να σε θαυμάζουν οι άλλοι, δεν οδηγεί πουθενά. Γιατί στο μεταξύ, οι άλλοι πιθανότατα να περνούν καλά, όσο εσύ προσπαθείς να αποδείξεις κάτι που δεν ισχύει. Ευτυχώς, σε αντίθεση με το “busy culture”, τα τελευταία χρόνια έχει βγει στο προσκήνιο το wellness και το #metime. Ακόμα κι αν πρόκειται για απλά hashtags στο Instagram, ίσως είναι το μόνο πράγμα που θα σε κάνει να αισθανθείς καλά που δε δούλεψες και όλη την Κυριακή.

Μην με παρεξηγείς, μπορείς όντως να είσαι απασχολημένη

Μπορεί να κάνεις ακόμη και δύο δουλειές για να τα βγάλεις πέρα, γιατί απλά δεν έχεις επιλογή. Φρόντισε, όμως, αραιά και που, προτεραιότητα να γίνεται ο εαυτός σου. Θα δεις ότι αν του αφιερώσεις λίγο χρόνο παραπάνω, θα ανταποκριθεί κι εκείνος καλύτερα σε όσα πρέπει να κάνει. Να είσαι απασχολημένη με το να είσαι καλά κι όχι απαραίτητα με τη δουλειά και τα extra tasks.

featured image: @AmazingUnicorn via Twenty20