Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει μια πιο μίνιμαλ και αφαιρετική διάθεση όσον αφορά τη διακόσμηση των υπνοδωματίων. Έχουμε αφήσει πίσω μας τα ”βαριά” έπιπλα κρεβατοκάμαρας που έκαναν το δωμάτιο να δείχνει πιο μικρό και αποπνικτικό και στοχεύουμε σε ένα χώρο που αποπνέει ηρεμία και γαλήνη. Άλλωστε η κρεβατοκάμαρά μας είναι ο χώρος που περνάμε κάποιες από τις πιο σημαντικές ώρες της ημέρας μας.

Εάν ψάχνεις ιδέες για να κάνεις την κρεβατοκάμαρά σου μίνιμαλ και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη και πρακτική σίγουρα θα τις βρεις παρακάτω.

Extra αποθηκευτικός χώρος

Ιδέες για μίνιμαλ υπνοδωμάτια που είναι ταυτόχρονα και πρακτικά
elledecor.com/Richards Powers

Η αλήθεια είναι πως στην κρεβατοκάμαρά βρίσκονται πολλά και διαφορετικά αντικείμενα της καθημερινότητάς σου. Ρούχα, λευκά είδη, καλλυντικά και κοσμήματα. Και όσο και εάν πασχίζεις να τα χωρέσεις όλα κάπου, συνήθως οι αποθηκευτικοί χώροι δεν είναι με το μέρος σου. Η λύση για αυτό το πρόβλημα είναι απλή και βρίσκεται στο κρεβάτι σου. Επενδύοντας σε ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο θα έχεις τακτοποιημένα όλα τα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου (όπως λευκά είδη που είναι εκτός εποχής) με τρόπο που να δεν μειώνει το χώρο από τις ντουλάπες σου.

Άνεση και ξεκούραση

Ιδέες για μίνιμαλ υπνοδωμάτια που είναι ταυτόχρονα και πρακτικά
elledecor.com/Julia Robbs

Ένας από τους σκοπούς που επιτελεί ο χώρος της κρεβατοκάμαρας είναι και η απόλυτη ξεκούραση σου. Σου έχει συμβεί να ξυπνήσεις το πρωί και να πονάει το σώμα σου ή να νιώθεις ότι δεν κοιμήθηκες αρκετά; Πιθανότατα φταίει το στρώμα σου. Μπορεί να σου φαίνεται μια απλή επιλογή αλλά δεν είναι. Φρόντισε να κάνεις τη σωστή επιλογή όσον αφορά αυτό το κομμάτι γιατί από εκεί εξαρτάται το πως θα κοιμηθείς και κατ’ επέκταση όλη η υπόλοιπη μέρα σου.

Διάλεξε προσεκτικά τον ”διπλανό” σου

Ιδέες για μίνιμαλ υπνοδωμάτια που είναι ταυτόχρονα και πρακτικά
elledecor.com/Douglas Friedman

Όχι, δεν αναφερόμαστε στο σύντροφό σου! Αλλά σε ένα βασικό κομμάτι της κρεβατοκάμαράς σου. Και αυτό δεν είναι άλλο από το κομοδίνο σου. Είναι πολύ σημαντικό να διαλέξεις το κομοδίνο σου με βάση τις ανάγκες σου. Αφήνεις πάνω πολλά αντικείμενα και χρειάζεσαι χώρο ή αρκείσαι σε ένα ποτήρι νερό και το ρολόι σου; Θέλεις να έχει συρτάρια για να αποθηκεύεις αντικείμενα ή προτιμάς πιο απλά και μίνιμαλ κομμάτια; Αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν στην αναζήτηση του ιδανικού κομοδίνου!

Στιλ

Ιδέες για μίνιμαλ υπνοδωμάτια που είναι ταυτόχρονα και πρακτικά
elledecor.com/Marco Ricca

Η άνεση και η πρακτικότητα είναι δυο βασικά στοιχεία για την κρεβατοκάμαρά σου. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το στιλ. Θέλεις να βρίσκεσαι σε ένα χώρο που εκπέμπει το στιλ σου και είναι 100% εναρμονισμένος με την αισθητική σου. Εάν ψάχνεις κομμάτια που δίνουν αμέσως στυλ και λάμψη στο υπνοδωμάτιο σου, αυτοί είναι οι καθρέφτες. Εκτός από το πρακτικό κομμάτι (να ελέγξεις το outfit σου ή το make up σου) ένας καθρέφτης αναβαθμίζει αμέσως οποιονδήποτε χώρο και τον κάνει να δείχνει μεγαλύτερο. Ανάλογα με το χώρο που έχεις στη διάθεσή σου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε καθρέφτες τοίχου ή ολόσωμους.

featured photo: elledecor.com/Richards Powers