Εδώ και αρκετά χρόνια η γιαπωνέζικη κουζίνα γνωρίζει μεγάλη άνθιση στη χώρα μας, με πολλά εστιατόρια να δημιουργούν κάποια από τα πιο ιδιαίτερα μενού με έμφαση στο sushi. Πλέον το συγκεκριμένο είδος φαγητού, είναι πολύ αγαπητό με αποτέλεσμα να το συναντάμε, σε πάρτι, εκδηλώσεις και delivery.

Ο ιδανικός συνδυασμός φαγητού και ποτού, είναι ένα βασικό στοιχείο για μια ξεχωριστή βραδιά, είτε αυτή αποτελεί ένα επαγγελματικό δείπνο ή μια ιδιαίτερη περίσταση με το ταίρι σου. Για ένα καλό γεύμα λοιπόν, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το κρασί που θα επιλέξουμε για να συνοδεύσει το φαγητό μας. Τι λοιπόν πρέπει να προσέξεις για την τέλεια βραδιά sushi;

Απευθυνθήκαμε λοιπόν, σε έναν ανερχόμενο master of wine για να μας προτείνει τους δικούς του αγαπημένους συνδυασμούς, με άρωμα Ελλάδας.

Ο Μάριος Παπαδάκης, γνώστης και λάτρης του καλού οίνου, με σπουδές πάνω στο αντικείμενο και επαγγελματική εμπειρία, είναι της άποψης πως δεν υπάρχει ένα μόνο κρασί, ιδανικό για μια τέτοια περίπτωση, αλλά η ποικιλία που θα επιλέξουμε, εξαρτάται από το είδος του sushi. Αν δηλαδή θα έχουμε λιπαρότητα, πικάντικες γεύσεις ή ακόμη και από το είδος του ψαριού (εάν αυτό υπάρχει) ανάλογα λοιπόν τις προτιμήσεις μας, μπορούμε να επιλέξουμε τα εξής:

Ένα κρασί ιδανικό για πικάντικες γεύσεις

Κτήμα Αβαντις, Gewurtztraminer, Εύβοια
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Avantis Estate (@avantisestate)

Για τραγανές επιλογές και όστρακα

Κτήμα Sigalas, Ασύρτικο, Σαντορίνη

Ένα κόκκινο για επιλογές τόνου

Κτήμα Λυραράκης, Καρνάρι Κοτσιφάλι, Κρήτη

Έντονες γεύσεις και μυρωδικά

Κτήμα Γεροβασιλείου, Μαλαγουζιά, Θεσσαλονίκη

Για έντονες γεύσεις όπως φύκια και σολομός

La tour Melas, Grenache Rouge-Syrah- Αγιωργίτικο, Φθιώτιδα
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη La Tour Melas (@latourmelas)

Σαφώς και θα σου είχαμε το ιδανικό bonus tip. Για επιλογές sashimi και όχι μόνο, μπορείς να δοκιμάσεις την εμπειρία να συνοδεύσεις το sushi σου με έναν αφρώδες οίνο, μια καλή σαμπάνια.

Ενδεικτικά εμείς προτείνουμε:

Κτήμα Καρανίκα, Αφρώδες, Φλώρινα

Ο Μάριος Παπαδάκης, γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης, από όσο θυμάται τον εαυτό του λάτρευε την ενασχόληση με τους αμπελώνες και έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα ποτήρι καλό κρασί, πρόσφατα και μετά από παρότρυνση ενός οικογενειακού φίλου, επαγγελματία και δημιουργό καλού κρασιού,  αποφάσισε πως πλέον δεν του αρκεί να είναι απλά ένα χόμπι αλλά θέλει να γίνει επάγγελμα. Με γνωστικό επίπεδο Wset level 2 από Wspc, εργάζεται στην κάβα Σιγανός στην πόλη του Ρεθύμνου. Η φράση που αγαπά; «Το ωραίο κρασί κάνει το φαγητό καλύτερο, η καλή παρέα κάνει το κρασί καλύτερο»

featured photo: @nadiastep