Έχεις δει αυτές τις ανοιχτές μηλόπιτες με το καραμελωμένο φύλλο πίσω από κάποια βιτρίνα. Τώρα έχουμε τη συνταγή για ένα κομμάτι σφολιάτας που προορίζεται να γίνει μίνι τάρτες με μήλο και κανέλα.

Το κόλπο: Αφού κόψεις τη σφολιάτα σε τετράγωνα, βάλε ένα μικρότερο τετράγωνο μέσα σε κάθε κομμάτι που στη συνέχεια θα στρώσεις τις φέτες μήλου μέσα. Αυτό εμποδίζει τις βουτυρένιες στρώσεις της ζύμης να φουσκώσουν στη μέση κάθε τάρτας, ώστε να βγαίνουν από το φούρνο και να φαίνονται το ίδιο προσεγμένες και περιποιημένες όπως πριν τις φουρνίσεις.

Tι θα χρειαστείς για 6 μίνι τάρτες

1 φύλλο σφολιάτας παγωμένη, ξεπαγωμένη

1 μεγάλο αυγό

1 ξινό μήλο

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε φούρνο στους 200°C. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη σφολιάτα να πλατύνει ελαφρά. Με ένα μαχαίρι κόψε τη σφολιάτα σε 6 τετράγωνα κομμάτια. Με ένα πιρούνι τσίμπησε το κέντρο κάθε κομματιού. Βάλε τα κομμάτια της σφολιάτας στο ταψί και στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις τα μήλα.

Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε ελαφρά το αυγό με μια κουταλιά της σούπας νερό.

Κόψε το μήλο σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Πρόσθεσε τις φέτες μήλου και ανακάτεψε.

Βγάλε τη σφολιάτα από το ψυγείο. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, πέρασε τις άκρες με το αυγό. Βάλε μερικές από τις φέτες μήλου σε κάθε τετράγωνο, κρατώντας τις όσο το δυνατόν περισσότερο στο κέντρο. Πασπάλισε με ζάχαρη και άφησε στο ψυγείο για 8 με 10 λεπτά.

Ψήσε τις τάρτες μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν, για 30 με 35 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν πριν σερβίρεις.