Ο Θέμης Βασαρμίδης είναι ο “άνθρωπος που άλλαξε τη γειτονιά του”, καθώς, μετά τα 3 φοιτητικά χρόνια που έζησε στη Βαρκελώνη, επιστρέφοντας στην Αθήνα κατάλαβε πόσο απότομα μειώθηκε η ποιότητα της ζωής του.

Έτσι, αποφάσισε να αλλάξει τη γειτονιά στην οποία δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά και να ανεβάσει την ποιότητα της καθημερινότητάς του. Και τα κατάφερε! Αλλά ένα μυστήριο πράγμα άρχισε να συμβαίνει… Κάθε χρόνο, η γειτονιά του επέστρεφε πάλι λίγο-λίγο στο αρχικό σημείο: σκουπίδια, σπασμένα παράθυρα, τρύπες στους δρόμους… Και κάθε χρόνο έπρεπε πάλι να την αλλάξει. 

Ένα πρωί, η κυρία Καίτη -η 90χρονη γλυκιά γειτόνισσά του- τού είπε… “Ζω εδώ τόσα χρόνια και πάντα το ίδιο συμβαίνει. Αν δεν αλλάξουμε μυαλά, δεν θα αλλάξουμε ποτέ πραγματικά”.

“Πώς μπορούμε  να αλλάξουμε μυαλά στην  Ελλάδα;”, αναρωτήθηκε. 

Αυτή, λοιπόν, ήταν η αρχή μιας προσωπικής περιπέτειας: να αλλάξει πρώτα το δικό του μυαλό, να σπάσει τις πεποιθήσεις, τα μοτίβα και τις ιστορίες που λέμε συνεχώς στον εαυτό μας, ώστε να μπορέσει να αλλάξει πραγματικά. 

Μετά από χρόνια προσωπικής αλλαγής, θέλησε να κάνει τον τρόπο αλλαγής του μυαλού προσβάσιμο και απλό σε όλη την Ελλάδα, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξουμε πραγματικά: η πραγματική αλλαγή συμβαίνει μόνο από μέσα προς το έξω. 

Έτσι δημιούργησε την εφαρμογή Mindfulness Greece με το μότο “Μια ζωή έχεις, μην την αφήσεις να περάσει στον αυτόματο πιλότο”. 

Πλέον, έχει βοηθήσει περισσότερους από 250.000 ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό να μάθουν ότι το μυαλό μας, με μικρές καθημερινές ασκήσεις, μπορεί να αλλάξει θετικά, να βγούμε από το άγχος, το στρες και τον αυτόματο πιλότο και να χτίσουμε την εσωτερική δύναμη, αυτοπεποίθηση και ηρεμία που θα αλλάξουν πρώτα τη ζωή μας θετικά και μετά τη γειτονιά μας και μετά την κοινωνία μας…

Δες την ομιλία του για το Mindfulness στο ετήσιο εκπαιδευτικό συνέδριο του ΚΕΑΔΔ.

Είναι η υγεία, η ευτυχία και η επιτυχία το τρίπτυχο ζητούμενο στη ζωή μας; 

Όχι, το ζητούμενο στη ζωή είναι οι επιλογές και η ενσυνειδητότητα, καθώς αυτά τα δύο θα μας οδηγήσουν με σιγουριά στο τρίπτυχο. 

Υπάρχει, δυστυχώς, ένα μεγάλο πρόβλημα με το μυαλό μας. Το μυαλό μας λατρεύει τον αυτοματισμό, λατρεύει να κάνει την ίδια διεργασία ξανά και ξανά, γιατί έτσι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και ρισκάρει λιγότερο με νέους κινδύνους. Το πρόβλημα με αυτήν την, κατά τα άλλα, επιτυχημένη λειτουργία είναι ότι οι συνήθειες, τα πιστεύω και τα μοτίβα συμπεριφοράς που χρησιμοποιεί αυτόματα για τη διαχείριση της καθημερινότητάς μας δημιουργήθηκαν σε μια ηλικία που ήμασταν μικρά παιδιά, ανυπεράσπιστα και φοβισμένα σε έναν τεράστιο κόσμο ενηλίκων. Ο περισσότερος κόσμος, δηλαδή, ζει σε ένα σώμα ενήλικα αλλά με τις αυτόματες αντιδράσεις ενός μικρού παιδιού. 

“Γιατί μπλέκουμε με τοξικούς ανθρώπους; Γιατί έχουμε απίστευτο άγχος ή και κρίσεις πανικού; Γιατί δεν ξυπνάμε το πρωί με όρεξη και ενέργεια για τη νέα μέρα;”, αναρωτιόμαστε συχνά. Διότι αυτές είναι οι “αποτυχημένες” προσπάθειες του μυαλού μας να διαχειριστεί τις νέες καταστάσεις και τις απαιτήσεις στη ζωή ενός ενήλικα με παιδικά εργαλεία, δηλαδή παλιές πεποιθήσεις, μοτίβα και τραύματα.

Άρα, στο μυαλό μας λείπουν δύο πράγματα: καταρχάς οι επιλογές και στη συνέχεια η ικανότητα του να μπορούμε να δούμε καθαρά, χωρίς παρεμβολές από παλιά τραύματα και πεποιθήσεις, ποια επιλογή είναι πιο χρήσιμη για εμάς ΤΩΡΑ, στο παρόν. 

Η εφαρμογή Mindfulness Greece σού μαθαίνει με απλές καθημερινές ολιγόλεπτες ασκήσεις τον τρόπο για να βγάλεις το μυαλό σου από τον αυτόματο πιλότο στον οποίο ζεις όλα αυτά τα χρόνια, και έτσι, να μπορέσεις να δεις τις επιλογές που η ζωή σού προσφέρει απλόχερα, αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούσες να τις δεις, γιατί το μυαλό σου αντιδρούσε αυτόματα στις καταστάσεις. 

Επιπλέον, η εφαρμογή μας σού δίνει απλά αλλά αποτελεσματικά εργαλεία, προκειμένου να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου, της αναπνοής και της συγκέντρωσής σου, για να χτίσεις την ενσυνειδητότητα, την εσωτερική αυτή κατάσταση, κατά την οποία ζεις στο παρόν και έχεις πια την ικανότητα να διαλέγεις συνειδητά τι είναι πιο χρήσιμο για σένα.

Με αυτά τα δύο εργαλεία, ο δρόμος για την υγεία, την ευτυχία και την επιτυχία είναι ορθάνοιχτος για όλους τους ανθρώπους. Και πλέον, με περισσότερα από 1.000 reviews και χιλιάδες ακόμα emails από ανθρώπους των οποίων η ζωή άλλαξε δραστικά με την εφαρμογή μας, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της θεαματικής αλλαγής που μπορεί πραγματικά να συμβεί στη ζωή όλων μας, όσο δύσκολη ιστορία και αν έχει ο καθένας, αρκεί να βγάλει το μυαλό του από τον αυτόματο πιλότο.

Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και η προτεραιότητα της υγείας και της ψυχικής υγείας μπαίνει πρώτη-πρώτη στη σειρά. Τι προσφέρει σε αυτό το app σας; 

Το να πούμε ότι ο κόσμος αλλάζει είναι πολύ λίγο, για να περιγράψει αυτό που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια. Η ψηφιακή νοημοσύνη και οι νέες βιοτεχνολογίες δεν θα αλλάξουν απλώς τον κόσμο, αλλά θα δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο που δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά στην ιστορία της ανθρωπότητας! Και βέβαια, όλο αυτό είναι ακόμη ένας παράγοντας ψυχικής πίεσης που εντείνει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Ευτυχώς, όμως, αυτό που δεν θα αλλάξει ποτέ είναι η συνείδησή μας, η ψυχή ή, πιο απλά, η επίγνωσή μας ότι υπάρχουμε. Είναι αυτό που λέμε “το κέντρο μας”. Το σημείο εκείνο, στο οποίο όταν επιστρέφουμε τίποτα δεν μπορεί να μας αγχώσει, να μας πιέσει ή να μας κάνει να νιώσουμε λίγοι. Η επίγνωση είναι πάντα ολόκληρη και αυθύπαρκτη. Καμία τεχνολογία δεν θα την επηρεάσει και δεν θα την αλλάξει ποτέ. 

Όπως είπαμε και παραπάνω, το πραγματικό εμπόδιο για να επιστρέψουμε στη βάση μας, στο κέντρο μας, στην επίγνωσή μας είναι το μυαλό μας, που τρέχει όλη μέρα ασταμάτητα μεταξύ ενός πονεμένου παρελθόντος ή ενός απειλητικού μέλλοντος, σαν ένα άγριο άλογο που δεν έχει εκπαιδευτεί να υπακούει.

Η εφαρμογή Mindfulness Greece έρχεται να σου μάθει με απλές ασκήσεις πώς να πάρεις τον έλεγχο από τον αυτόματο πιλότο του μυαλό σου, ώστε να βγεις από το άγχος και το στρες -και ακόμα πιο σημαντικό από τις ιστορίες που σου λέει συνεχώς το μυαλό σου- και έτσι, να βρεις το κέντρο σου, την εσωτερική σου ηρεμία. 

Οι περισσότεροι χρήστες του Mindfulness Greece αρχίζουν να βιώνουν την πρώτη επαφή με το κέντρο τους και την επίγνωσή τους περίπου στις 25 πρώτες μέρες του Καθημερινού Προγράμματος και, πραγματικά, όταν το πρωτοβιώνουν αυτό τους δίνει τεράστια ελπίδα για τη διαχείριση των εσωτερικών και εξωτερικών δυσκολιών στη ζωή τους, καθώς αντιλαμβάνονται ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους ότι το σημαντικό δεν είναι τι τους συμβαίνει στη ζωή, αλλά πώς ερμηνεύουν οι ίδιοι αυτό που τους συμβαίνει. Και εκεί έρχεται η πραγματική δύναμη στη ζωή τους, γιατί συνειδητοποιούν ότι έχουν την επιλογή να διαλέξουν με καθαρό μυαλό τι είναι πιο χρήσιμο για τους ίδιους. 

Στα χιλιάδες Reviews που μας έχουν γράψει στο Google Play, μπορείτε να διαβάσεις ιστορίες ανθρώπων που δεν μπορούσαν να μπουν σε αεροπλάνο ή που δεν μπορούσαν να μπουν σε μαγνητικό τομογράφο για εξέταση και μετά από λίγες ημέρες στο Καθημερινό Πρόγραμμα το κατάφεραν για πρώτη φορά στη ζωή τους! 

Ουσιαστικά, δεν άλλαξε η κατάσταση ούτε οι συνθήκες στη ζωή τους -δηλαδή το ταξίδι ή ο τομογράφος- αλλά ο τρόπος που το ερμήνευαν μέσα τους με έναν διαφορετικό τρόπο, με μία άλλη οπτική. Δηλαδή, πριν το μυαλό τους τούς έλεγε “Θα πεθάνω αν μπω στο αεροπλάνο” ή “Είμαι εγκλωβισμένη και δεν αντέχω” και μετά, αφού έμαθαν πώς να βγαίνουν από τον αυτόματο πιλότο του μυαλό τους, η ιστορία άλλαξε σε “Κοίτα πώς το μυαλό μου αντιδρά με εικόνες φόβου, όταν είναι να μπω σε αεροπλάνο” ή “Κοίτα πως σφίγγεται το σώμα μου, όταν σκέφτομαι τη μαγνητική”. 

Αυτό που συνέβη, δηλαδή, δεν είναι ότι σταμάτησαν να φοβούνται, αλλά ότι διαχώρισαν και αποκόλλησαν τον εαυτό τους από τις ιστορίες του μυαλού τους. Με άλλα λόγια, δεν εξαφάνισαν τον φόβο, αλλά τον άφησαν να υπάρχει εκεί μαζί τους, χωρίς όμως να είναι τόσο σημαντικός πλέον ώστε να τους καθορίζει τη ζωή. Μπόρεσαν, δηλαδή, να κάνουν αυτό που ήταν πιο χρήσιμο για τους ίδιους μαζί με τον φόβο τους. 

Και αυτή η ικανότητα -να μπορείς να κάνεις στη ζωή σου αυτό που θέλεις, παρόλο που νιώθεις φόβο, ανασφάλεια ή απογοήτευση- είναι η πιο σίγουρη συνταγή επιτυχίας και ευτυχίας στη ζωή, γιατί έτσι τίποτα πια δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να ζήσεις τη ζωή σου με τους δικούς σου όρους!

Είναι η αναπνοή τόσο βασική για την υγεία μας; 

Η αναπνοή είναι το τηλεκοντρόλ του εγκεφάλου μας. Μέσω της αναπνοής μπορούμε να αλλάξουμε τα κανάλια διάθεσης του μυαλού μας: από το στρες να μπούμε σε παραγωγική συγκέντρωση, από την απογοήτευση στον στοχασμό, από τον πόνο στην ηρεμία. 

Η αναπνοή μας είναι το πιο φθηνό και αποτελεσματικά εργαλείο που έχουμε! Είναι τόσο απλό και πάντα στη διάθεσή μας, που το ξεχνάμε ψάχνοντας συνεχώς να αγοράσουμε κάποια μοντέρνα, trendy, με “σέξυ” όνομα λύση για να μας βοηθήσει, ενώ έχουμε τη λύση στα χέρια μας.

Κάνε τώρα, αν θέλεις, αυτήν τη σύντομη άσκηση αναπνοής και θα καταλάβεις τι εννοώ: Άσκηση Αναπνοής (διάρκεια 5’).

Στην εφαρμογή Mindfulness Greece, θα βρεις δεκάδες ασκήσεις αναπνοής για κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει μέσα στην ημέρα σου.

Κατεβάζουμε την εφαρμογή. Mπορεί κανείς να ξεκινήσει αμέσως έναν διαλογισμό σε όποιο επίπεδο κι αν είναι; Ακόμα κι αν δεν έχει κάποια επαφή με τον διαλογισμό;

Το πρόβλημα με τον διαλογισμό είναι ότι έχει “κακοποιηθεί” αρκετά από εναλλακτικές μεθόδους, θρησκείες, πολεμικές τέχνες, ακόμη και το Χόλιγουντ, με αποτέλεσμα να έχει χρωματιστεί αρκετά και έτσι, να έχει μπερδέψει τον κόσμο στο τι ακριβώς είναι και πώς γίνεται. 

Ίσως ένα από τα πιο συχνά τηλεφωνήματα και emails που δεχόμαστε είναι για να μας πούνε “είχα δοκιμάσει διαλογισμό στο youtube και σε εφαρμογές του εξωτερικού, αλλά δεν είχα καταφέρει να μάθω πώς γίνεται, είχα μπερδευτεί και το παρατούσα, ενώ μέσα στις πρώτες ημέρες του Καθημερινού Προγράμματος στο Mindfulness Greece κατάλαβα πολύ απλά τι είναι ο διαλογισμός και πώς βοηθάει πρακτικά το μυαλό μου”.

Στο Mindfulness Greece, στόχος μας ήταν να λύσουμε και να σπάσουμε όλες αυτές τις παρερμηνείες και τους μύθους γύρω από τον διαλογισμό και να τον γνωρίσει ο κόσμος γι’ αυτό που πραγματικά είναι: ένα χρήσιμο εργαλείο που μας βοηθάει να παρατηρούμε τις διεργασίες του μυαλού μας. 

Κατεβάζοντας την εφαρμογή μας, μπορείς να ξεκινήσεις Δωρεάν από το Εισαγωγικό Πρόγραμμα 5 ημερών, που εξηγεί πώς να διαλογίζεσαι απλά και αποτελεσματικά χωρίς να απαιτεί καμία προηγούμενη εμπειρία. 

Από εκεί και πέρα, προσφέρουμε τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη διαλογισμών της Ελλάδας με περισσότερους από 1.000 διαλογισμούς για κάθε ειδική περίσταση, όπως εγκυμοσύνη, κάπνισμα, αϋπνία, εργασία, διατροφή.

Και οι πιο έμπειροι; Υπάρχουν πρακτικές για εκείνους που είναι εξοικειωμένοι με τον διαλογισμό; 

Προσφέρουμε τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη διαλογισμών στην Ελλάδα. Ήταν ένα τιτάνιο έργο, αλλά καταφέραμε και δημιουργήσαμε διαλογισμούς για όλα τα επίπεδα και όλες τις περιστάσεις! 

Το Καθημερινό Πρόγραμμα, για παράδειγμα, εξελίσσεται σε 5 Επίπεδα και έχει διάρκεια 1 έτος! Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πας όσο βαθιά θέλεις στην άσκηση με τον διαλογισμό σου, καθώς προχωράνε τα επίπεδα: ξεκινάς από τη Αφύπνιση, προχωράς στην Ενδυνάμωση και συνεχίζεις με την Εμβάθυνση, επίπεδα στα οποία ακόμη και οι πιο έμπειροι χρήστες θα ανακαλύψουν πολλούς διαφορετικούς διαλογισμούς προσεκτικά δομημένους, οι οποίοι θα σε οδηγήσουν στη συνέχεια μεθοδικά και στοχευμένα στη Μεταμόρφωση της ύπαρξής σου και, τελικά, στην Απελευθέρωση του μυαλού σου. 

Πόσα λεπτά διαλογισμού την ημέρα αρκούν για να μειώσει κάποιος το στρες σημαντικά;

Αυτό που έχει σημασία για να δει κάποιος το στρες του να μειώνεται σημαντικά, δεν είναι τα λεπτά που αφιερώνει μέσα στη μέρα του, αλλά η συχνότητα του διαλογισμού, δηλαδή η καθημερινή άσκηση. Με μόνο 10 λεπτά την ημέρα και για 25 συνεχόμενες μέρες, ο καθένας μπορεί να μειώσει το στρες του δραστικά και να βιώσει τα οφέλη του διαλογισμού στην καθημερινότητά του.

Αυτό που αιφνιδιάζει τους περισσότερους χρήστες της εφαρμογής μας όταν φτάνουν στις πρώτες 25-30 ημέρες καθημερινού διαλογισμού, είναι η αντίδραση ανθρώπων του περίγυρού τους όταν τους λένε “Κάτι έχει αλλάξει σε σένα, δεν ξέρω τι ακριβώς, αλλά έχεις αλλάξει”! Ενώ, λοιπόν, η αλλαγή ξεκινάει από μέσα προς τα έξω, τα αποτελέσματα της αλλαγής συνήθως γίνονται αντιληπτά από έξω προς τα μέσα σε μικρές ανύποπτες στιγμές.

Πώς συμβάλλει ο διαλογισμός σε καλύτερο ύπνο;  

Ο καλός ύπνος χτίζεται από το πρωί, δηλαδή από τις συνήθειες εκείνες που θρέφουν, παρακινούν και ενεργοποιούν το μυαλό μας θετικά. 

Ο ύπνος διαθέτει ξεχωριστή ενότητα στην εφαρμογή μας, καθώς είναι το καλύτερο και αποτελεσματικότερο “φάρμακο” για απίστευτη αύξηση της συνολικής υγείας και ευεξίας, την οποία διαθέτει ο άνθρωπος.

Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα μόνο πράγμα και να δεις θεαματική αλλαγή στην υγεία και την ψυχολογία σου, αυτό είναι ο ύπνος.

Ο διαλογισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την αύξηση της ποιότητας του ύπνου, καθώς γυμνάζει το μυαλό μας στην εσωτερική ηρεμία και μας μαθαίνει να μπορούμε να βγαίνουμε από τις έντονες επαναλαμβανόμενες σκέψεις που τριβελίζουν το μυαλό μας, ειδικά όταν θέλουμε ή έχουμε ανάγκη να κοιμηθούμε. Κι αυτό, γιατί επιφέρει συνολική αλλαγή στον τρόπο σκέψης μας και διαχείρισης της καθημερινότητάς μας. 

Ο ύπνος είναι το πιο βασικό κομμάτι της ημέρας μας, για να μπορεί το μυαλό μας να μένει ήρεμο μέσα στην ημέρα και να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις και τις προκλήσεις της ημέρας με διαύγεια και αποδοτικότητα. Για να μπορέσει ο ύπνος να είναι ωφέλιμος, χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία. Ο διαλογισμός, η σωστή ατμόσφαιρα και η κατάλληλη διάρκεια είναι αναπόσπαστα συστατικά του. 

Στην εφαρμογή μας Mindfulness Greece προσφέρουμε πλούσιο υλικό ειδικά σχεδιασμένο για τον Ύπνο μας, μέσα από Ιστορίες, ήχους χαλάρωσης και ολόκληρα εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Οι ιστορίες που μπορούμε να ακούσουμε στην εφαρμογή είναι ιστορίες που έχουν σκοπό να μας νανουρίσουν; 

Η ενότητα “Ύπνος” στην εφαρμογή μας Mindfulness Greece είναι η ενότητα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτό δείχνει την τεράστια αρνητική επίδραση που έχει το άγχος, το στρες και η ψυχική υγεία στην ποιότητα του ύπνου μας. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί έναν θλιβερό φαύλο κύκλο, κατά τον οποίο το στρες οδηγεί σε κακό ύπνο και ο κακός ύπνος δημιουργεί ακόμα περισσότερο στρες, που κάνει ακόμη χειρότερο τον ύπνο μας… 

Ο φαύλος αυτός κύκλος μπορεί να σπάσει, αν βάλουμε κάποια διαλείμματα αυτοφροντίδας μέσα στην ημέρα μας, όπως είναι ο διαλογισμός, αλλά και μια “cool down” ρουτίνα πριν κοιμηθούμε, η οποία ηρεμεί το μυαλό μας και το ετοιμάζει για έναν όμορφο, αναζωογονητικό ύπνο.

Σε αυτό ακριβώς βοηθούν οι ιστορίες ύπνου που υπάρχουν στην εφαρμογή μας και  έχουν σκοπό να δημιουργήσουν την πιο όμορφη ρουτίνα χαλάρωσης πριν τον ύπνο. 

Πιο συγκεκριμένα, μας βοηθούν να αφήσουμε το scrolling στα social media και την τηλεόραση πριν κοιμηθούμε και στη θέση τους να βάλουμε μία ιστορία χαλάρωσης, ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο μυαλό μας να αλλάξει κανάλι από την τρέλα της ημέρας και να ξεκινήσει τη διαδικασία χαλάρωσης για έναν υπέροχο, ξεκούραστο ύπνο.

Η επιλογή της μουσικής έχει σκοπό να μας χαλαρώσει σε στιγμές πριν τον ύπνο, κατά τη διάρκεια του διαλογισμού; Ποια είναι η πραγματική δύναμη των ήχων για τον εγκέφαλο; 

Οι έρευνες πλέον δείχνουν τη δύναμη που έχουν οι κατάλληλες ηχητικές συχνότητες στην αλλαγή της κατάστασης του μυαλού μας, αλλά και της υγείας μας. Όλο και περισσότερα νοσοκομεία σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν ηχητικές συχνότητες που βοηθούν στην ηρεμία των ασθενών, αλλά και στη θεραπεία συγκεκριμένων ασθενειών με θεαματικά αποτελέσματα. 

Στην ενότητα “Ήχοι” έχουμε δημιουργήσει μία φανταστική σειρά Brainwaves (εγκεφαλικά κύματα), τα οποία εκπέμπουν στην κατάλληλη συχνότητα για τον εγκέφαλο και έτσι μπορείς να αλλάξεις άμεσα διάθεση ανάλογα με το αποτέλεσμα που έχεις άμεσα ανάγκη: απίστευτη συγκέντρωση, μείωση στρες, θετική ενέργεια, χαλάρωση σώματος, ενίσχυση δημιουργικότητας και πολλά άλλα!

Επίσης, μία σειρά από άλλους ήχους -ambient, ηχοτοπία, πρωτότυπες μελωδίες πιάνου και κιθάρας- έρχεται να συντροφεύσει κάθε στιγμή της ημέρας μας, αλλά και τον διαλογισμό μας, προσθέτοντας κυριολεκτικά έναν τόνο ηρεμίας, χαλάρωσης και θετικής διάθεσης στην καθημερινότητά μας. 

Να περιμένουμε κάποια νέα features στο μέλλον; 

Όλη η ομάδα του Mindfulness Greece είναι σε εξαιρετικά παραγωγική και δημιουργική περίοδο. Δημιουργούμε συνεχώς νέο πλούσιο υλικό και υλοποιούμε συνεχώς νέες ιδέες. 

Το υλικό μας ανανεώνεται σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση, ενώ οργανώνουμε και συνεχώς νέα projects, αναπτύσσοντας τη δύναμη της Κοινότητας του Mindfulness Greece, η οποία έχει αρχίσει να αλληλεπιδρά σε προσωπικό πια επίπεδο και εκτός εφαρμογής. Σε αυτήν τη φάση, οργανώνουμε τις δια ζώσης συναντήσεις ανά περιοχές και ετοιμάζουμε και το πρώτο μεγάλο event συνάντησης όλης της Κοινότητας!

Ποιος είναι ο στόχος του app; Τι ονειρεύεστε γι αυτό;  

Ο στόχος μας είναι η ουσιαστική αλλαγή στην Ελλάδα! Αυτό, δηλαδή, που είχε πει πριν χρόνια η γλυκύτατη κυρία Καίτη με την 90χρονη σοφία της στον Θέμη Βασαρμίδη, τον δημιουργό του Mindfulness Greece, “αν δεν αλλάξουμε μυαλά, δεν θα αλλάξουμε ποτέ πραγματικά”! 

Με την εφαρμογή μας, λοιπόν, μπορούμε να δημιουργήσουμε θετική ουσιαστική εσωτερική αλλαγή σε μεγάλη κλίμακα!

Μέσα από την εφαρμογή μας Mindfulness Greece  έχουμε γυμνάσει αυτό που λέμε “το Συλλογικό Ελληνικό Μυαλό” με πάνω από 10.000.000 λεπτά διαλογισμού και προχωράμε! Ο στόχος είναι το 1 δις λεπτά διαλογισμού (1.000.000 άνθρωποι x 10 λεπτά την ημέρα διαλογισμό x 90 μέρες)!

Έχουμε ήδη δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ελληνική Κοινότητα ευεξίας σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με περισσότερα από 50.000 μέλη και έτσι, είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η ουσιαστική αλλαγή είναι πράγματι εφικτή.

Η εφαρμογή μας προτείνεται πλέον από ψυχολόγους, ψυχιάτρους, γιατρούς, διατροφολόγους και coaches. Αυτό που θέλουμε, όμως, είναι να αρχίσουν να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας και επίσημοι φορείς υγείας, καθώς και μεγάλες εταιρίες, ώστε να φτάσει το μήνυμά μας πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά σε όποιον έχει ανάγκη την ουσιαστική αλλαγή στη ζωή του. Δηλαδή, σε όλους μας.