Η Millie Bobby Brown μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να μην μπορεί να κάνει. Βραβευμένη ηθοποιός; Τσεκ. Ιδρύτρια του δικού της beauty brand; Τσεκ. Σκηνοθέτης; Τσεκ. Επόμενο στη λίστα; Συγγραφέας.

Στις 24 Μαρτίου, η 19χρονη σταρ του Stranger Things ανακοίνωσε ότι γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο Nineteen Steps. Το μυθιστόρημα είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα και την οικογενειακή ιστορία της ίδιας της Milie κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συγκεκριμένα από τη διάσωση της νταντάς της Ruth από την καταστροφή του Bethnal Green Tube το 1943. Το BBC αναφέρει ότι η καταστροφή του Bethnal Green Tube ήταν η «μεγαλύτερη απώλεια άμαχων» στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

«Η συγγραφή του Nineteen Steps ήταν ένα πραγματικά ξεχωριστό project για μένα», είπε η Millie στο βίντεο της ανακοίνωσης που δημοσίευσε στο Instagram. Το βιβλίο θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο William Morrow. «Ελπίζω πραγματικά ότι θα βρείτε το αληθινό πνεύμα της αγάπης και της δύναμης στo Nineteen Steps και ανυπομονώ να το μοιραστώ μαζί σας».

Το μυθιστόρημα της MBB διαδραματίζεται τρία χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ακολουθεί τη 18χρονη Nellie Morris, η οποία ζει στο Λονδίνο —στη γειτονιά Bethnal Green— με την οικογένειά της. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του μυθιστορήματος, η Nellie ενθουσιάζεται και βλέπει με αισιοδοξία τη ζωή μετά από μια «τυχαία συνάντηση με τον Ray έναν Αμερικανό αεροπόρο που βρίσκεται εκεί κοντά».

«Ακριβώς όταν η Nellie αρχίζει να ονειρεύεται μια συναρπαστική νέα ζωή με τον Ray, ένα τρομερό περιστατικό συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής, και οι συνέπειες είναι καταστροφικές», αναφέρει η περιγραφή. «Καθώς αποκαλύπτεται η αλήθεια για εκείνη τη νύχτα, ο κόσμος της Nellie διαλύεται. Όταν φαίνεται ότι χάνεται κάθε ελπίδα, η Nellie διαπιστώνει ότι, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, η αγάπη και η ευτυχία μπορούν τελικά να θριαμβεύσουν».

Το πρώτο μυθιστόρημα της σταρ περιγράφεται ήδη «μια επική ιστορία λαχτάρας, απώλειας και μυστικών».

«Εμπνευσμένο από τη νταντά μου τη Ruth, αυτό το βιβλίο είναι πολύ προσωπικό και το έχω στην καρδιά μου», είπε η ηθοποιός για το βιβλίο σε δήλωση της. «Μεγάλωσα ακούγοντας ιστορίες για την εποχή που ζούσε μέσα από τον πόλεμο. Είναι τιμή μου που κρατάω ζωντανή την ιστορία της».

«Το Nineteen Steps είναι μια τρυφερή, εμπνευσμένη ιστορία για τη γυναικεία ανθεκτικότητα και το ανθρώπινο πνεύμα», είπε επίσης σε μια δήλωση της η Liz Stein, η executive editor στον εκδοτικό William Morrow. «Είναι ένα μυθιστόρημα που απεικονίζει τη δύναμη και το κουράγιο που βρίσκουμε μέσα από την οικογένεια, τη φιλία και τους ανθρώπους μας. Συγκινήθηκα απίστευτα από την αληθινή τραγωδία του μυθιστορήματος και μαγεύτηκα από την εικόνα της αγάπης την εποχή του πολέμου».

Το Nineteen Steps θα κυκλοφορήσει στα ράφια στις 12 Σεπτεμβρίου 2023.