Μπορεί να είναι μία απλή δήλωση, αλλά κατά τη γνώμη μου η κάθε γενιά έχει πλέον διαφορετικές ανησυχίες. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, υπάρχουν διάφορα πράγματα που οι millennials δεν θα λέγαμε ότι αγαπούν ιδιαίτερα. Millennials και παραλία, λοιπόν.

Spoiler alert: Είμαι σίγουρη ότι θα ταυτιστείς κι εσύ

Πριν αρχίσω να τα αναλύω ένα-ένα, θέλω να πω ότι θα μιλήσω για μία τυπική μέρα στην άμμο και στα κύματα. Και ακούγεται η ερώτηση: “Πάμε για καμία βουτιά σήμερα;”. Ποιος αντέχει να απαντήσει αρνητικά σε αυτή την ερώτηση; Στην τσάντα παίρνει θέση η πετσέτα, το αντηλιακό και όλα έτοιμα. Η διαδικασία μέχρι την παραλία είναι απλή: τα πράγματα στο πίσω κάθισμα ή στη θέση του συνοδηγού, το ραδιόφωνο ανοιχτό και ώρα για βουτιές. 

Όταν μιλάμε όμως για τους millennials και όλα όσα τους εκνευρίζουν στην παραλία, δεν είναι όλα τόσο ιδανικά:

1. Όταν κάποιος γεμίζει την πετσέτα σου άμμο 

Το πρώτο πράγμα που μισεί κάποιος στην παραλία είναι όταν κάποιος άλλος σηκώνεται και γεμίζει την πετσέτα του με άμμο. Συνήθως αυτό γίνεται από κάποιο παιδί ή κάποιον σκύλο.

Τι κάνει ένας σωστός millennial; Διώχνει μακριά κάθε ίχνος άμμου από την πετσέτα και κάνει σαν να μη συνέβη τίποτα. Τότε κάνει ένα νόημα στην κολλητή ή τον κολλητό, εννοώντας “Πάμε πάλι από την αρχή” και τότε ξαπλώνει και πάλι στην ξαπλώστρα και αφήνει τον ήλιο να του χαϊδέψει την επιδερμίδα.

Όσο κακό κι αν είναι, δεν γίνεται επίτηδες. Όπως και να ‘χει στο τέλος της μέρας όλοι γυρνάμε με άμμο στο σπίτι. 

2. Όταν ακούς μουσική και κάποιος σου στέλνει μήνυμα 

Οι millennials αγαπούν να έχουν τα ακουστικά τους και να ακούν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη. 

Αυτό που δεν τους αρέσει και δεν αγαπούν καθόλου είναι το να τους διακόπτουν την ονειροπόληση όταν λαμβάνουν μηνύματα ή όταν χτυπάει το τηλέφωνο. Μπορεί κανείς να βάλει το κινητό στη λειτουργία “Μην ενοχλείτε”. 

Έχω δίκιο; Φυσικά και έχω. Ποιος δεν το έχει περάσει; Είναι ένα κουμπί μακριά από την χαλάρωση στην παραλία. 

3. Όταν κανείς δεν σε βγάζει φωτογραφία

 Ας είμαστε ειλικρινείς. Πολλοί είναι οι millennials που κάνουν πράγματα απλά για να το αποτυπώσουν σε μία φωτογραφία. 

Είναι φορές όμως που οι φίλοι δεν θέλουν να κάνουν τους φωτογράφους. Και μετά έρχεται η σκέψη, “Πώς θα δείξω τώρα σε όλους τι έκανα; Θα πάει χαμένο και το τέλειο caption που σκέφτηκα.”

Η λύση στο πρόβλημά είναι το χρονόμετρο στο κινητό. 

4. Όταν δεν μπορείς να φας τα αγαπημένα σου σνακ 

Το να είσαι millennial σημαίνει πολλά πράγματα, ένα από αυτά είναι το να μην μπορείς να αποχωριστείς το αγαπημένο σου σνακ. Είτε αυτό είναι πατατάκια, είτε κάποιος χυμός. 

Αλλά, δυστυχώς, στην παραλία είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρχει το αγαπημένο σου ρόφημα ή φαγητό. Τότε θα πρέπει να συμβιβαστείς με τη μηχανή του παγωτού και τα σνακ που υπάρχουν. 

Για άλλη μία φορά οι millennials γίνονται drama queens. Δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι δεν πηγαίνει κάποιος στην παραλία επειδή δεν υπάρχουν τα αγαπημένα τους σνακ. Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται έτσι εύκολα. Ας πάμε στην παραλία χωρίς δεύτερη σκέψη, είτε είμαστε millennials είτε όχι. 


Πηγή & featured image: Elite Daily Μετάφραση: Εύα Τόλιου