Η Michaela Coel έγινε γνωστή μέσα από την πολυβραβευμένη σειρά Chewing Gum, την όποια έγραψε η ίδια και στην οποία πρωταγωνιστούσε. Το νέο της δημιούργημα, όμως, ακούει στο όνομα I May Destroy You και δεν έχει καμία σχέση με όσα ξέραμε ως τώρα.

Στη σειρά υποδύεται την Arabella Essiuedu, μια πετυχημένη συγγραφέα που λαμβάνει μεγάλη αναγνώριση μέσω του ίντερνετ. Λίγες ώρες πριν παραδώσει το πρώτη επίσημη συγγραφική της δουλειά, αποφασίζει να πιει ένα ποτό με την παρέα της. Την επόμενη μέρα θα ξυπνήσει με ένα μικρό τραύμα στο κεφάλι και σπασμένη την οθόνη του κινητού της. Έχοντας ένα κενό από το τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ, θα προσπαθήσει να βάλει τα γεγονότα σε σειρά. Όσα θα διαπιστώσει θα την κάνουν να αναθεωρήσει πολλά για τη ζωή και την καριέρα της. Ή τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχουμε από όσα βλέπουμε στο trailer.

H Michaela Coel θίγει το θέμα της σεξουαλικής συναίνεσης στη νέα σειρά "I May Destroy You"
theslanted.com

Η Michaela Coel είχε μία προσωπική εμπειρία σχετική με αυτό το θέμα

Η σεξουαλική συναίνεση και το date-rape είναι κάτι που βλέπουμε κάποιες φορές στη μικρή οθόνη, ωστόσο συνεχίζουμε να αγνοούμε. Η Coel παλιότερα είχε αποκαλύψει ότι την περίοδο που έγραφε το Chewing Gum είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από αγνώστους. Η ίδια ξύπνησε αρκετές ώρες αργότερα σπίτι της γράφοντας τη δεύτερη σεζόν της σειράς. Μόνο μέσω ενός flashback που είχε αντιλήφθηκε τι πραγματικά είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ. Όπως είχε πει η ίδια, το να γράφει για αυτές τις εμπειρίες και να τις μοιράζεται με το κοινό στις σειρές της είναι κάπως λυτρωτικό για την ίδια. Χρησιμοποιώντας πάντα την αίσθηση ελπίδας που την διακατέχει, αλλά και μία ισχυρή δόση χιούμορ.

Έτσι και στo Ι May Destroy You ξεκινούμε βλέποντας μια δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα. Στη συνέχεια, η Arabella θα προσπαθήσει να κρατήσει αυτές τις ιδιότητες παλεύοντας να θυμηθεί όσα της συνέβησαν. Δεν θα είναι μία δύσκολη διαδικασία, όπως δεν είναι ποτέ για καμία. Θα μπει πολλές φορές στη διαδικασία να αμφισβητήσει τον εαυτό της, αλλά δε θα πρέπει να χάσει το στοίχημα. Και το στοίχημα είναι ένα: Ότι η Michaela Coel ως Arabella λέει μία από τις σημαντικότερες ιστορίες τη φετινή σεζόν στο HBO.

Featured Image: wmagazine.com