Η καλοκαιρινή συλλογή Artori της LimeLightbyKaterinaSfinari είναι σχεδιασμένη σαν να είναι ένα αναλλοίωτο μυθικό παραμύθι.

Ο μύθος

Σύμφωνα με μια εκδοχή του μύθου, ο Ωρίωνας και η Άρτεμις ήταν πολύ ερωτευμένοι και ήθελαν να παντρευτούν. Τη σχέση τους όμως αυτή δεν ήθελε ο αδερφός της Ποσειδώνας, που δεν ενέκρινε την αγάπη ανάμεσα σε μια θεά και έναν άνθρωπο και αποφασισμένος να τη σταματήσει κατέστρωσε ένα σχέδιο. Έτσι λοιπόν, μια μέρα ο Ποσειδώνας έδειξε στην Άρτεμη ένα μακρινό στόχο στον ορίζοντα της θάλασσας και την “προκάλεσε” να τον πετύχει με το τόξο της. Εκείνη, γοητευμένη από μια τέτοια πρόκληση και θέλοντας να δείξει την τέχνη και την ικανότητα της στην τοξοβολία, έριξε αμέσως ένα βέλος στον μακρινό εκείνο στόχο. Τον οποίο και πέτυχε στο κέντρο. Την ίδια στιγμή το σημάδι εξαφανίστηκε κάτω από τα σκούρα νερά της θάλασσας. Λίγη ώρα μετά, το θύμα της ξεβράστηκε στην ακτή. Δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον Ωρίωνα, τον άνθρωπο που τόσο πολύ αγαπούσε. Η Άρτεμις μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί και μέσα σε βαθιά οδύνη για τον χαμό του αγαπημένου της, ζήτησε από τον πατέρα της Δία να τοποθετήσει τον αγαπημένο της ανάμεσα στα αστέρια.

Ο μύθος του Ωρίωνα και της Άρτεμις ενέπνευσε τη νέα συλλογή Αrtori της Κατερίνας Σφινάρη

Αυτή λοιπόν είναι μια από τις ιστορίες για τον αστερισμό του Ωρίωνα που αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία της νέας συλλογής κοσμημάτων για τo 2020. Μια συλλογή εμπνευσμένη από το ελληνικό στοιχείο, αντικατοπτρίζει τον δυναμισμό και το πάθος του έρωτα και αποκρυσταλλώνει μέσα από τα δυναμικά και πρωτότυπα σχέδια της, τις εικόνες και τις εντάσεις του μύθου. Απεικονίζει με μαεστρία τα χρώματα ενός μύθου της αρχαιότητας δίνοντας έμφαση στο μπλε της θάλασσας αλλά και του ουρανού, στο πράσινο χρώμα εμπνευσμένο από την ίδια την Άρτεμη, αλλά και στο χρυσό των αστεριών.

Το υλικό

Η σχεδιάστρια χρησιμοποιώντας ως βάση τον πολυμερή πηλό που αγαπά, δίνει στα κοσμήματα τις υφές και τα ανάγλυφα τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων τεχνικών και τεχνοτροπιών. Στη συλλογή αυτή καινοτόμες διαδικασίες επεξεργασίας του υλικού έρχονται να δώσουν τα πρωτότυπα μοτίβα που συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο που φέρνει στον νου τον ελληνικό μύθο.

 
LimeLight by Katerina Sfinari jewelry collection contemporary modern earrings
summer 2020 stud polymer clay earrings

Η Κατερίνα Σφινάρη γεννήθηκε στις Σέρρες το 1989 . Η ενασχόληση της με το κόσμημα ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη, κατά την διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων. Το πάθος και η αγάπη της για το αντικείμενο την ώθησαν στο να παρακολουθήσει μαθήματα αργυροχοΐας στο Κ.Δ.Β.Μ 1 “byCreatEVIty” με την Εύη Δημολαϊδου. Kαθώς και μαθήματα σχεδίου κοσμήματος με την Ελένη Αντωνή. Παρακολούθησε μαθήματα στην Αθήνα, στη Σχολή Πολυμερούς Πηλού, με την GabiSimigdala. Έχει διδαχθεί τεχνικές από σπουδαίες polymerclayartist όπως η DonnaKato, BettinaWelker, JanaRobertsBenzon, EvaHaskova, SylviePeraud Ana Belchi. 

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook.