Από το 2013 μέχρι σήμερα το Savoirville με 8.316 άρθρα ψάχνει να βρει έναν τρόπο να προσθέσει στις ζωές μας ένα μείγμα αισιοδοξίας και ρεαλισμού, με λίγο περισσότερο φως, εκεί που όλα αυτά τα στοιχεία υπήρχαν λιγότερο πριν με σκοπό να φωτίσει λίγο παραπάνω όπου χρειάζεται αυτό το λίγο ”φως”. Δε ξέρουμε τι και πόσο το έχουμε καταφέρει, το προσπαθούμε και συνεχίζουμε. Η ομάδα του Savoirville σ αυτά τα πέντε χρόνια έχει φιλοξενήσει τα κείμενα πολύ αγαπημένων συντακτών, φίλων και συνεργατών και σήμερα θέλει να μοιραστεί τα πιο αγαπημένα άρθρα έτσι όπως τα διάβασαν οι αναγνώστες. Ξέρουμε, σκέφτηκες και εσύ το ”Να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι νεότεροι”, ωστόσο εμείς θέλουμε να βαδίσουμε περισσότερο στο ευχαριστούμε εκείνους που γράφουν για εμάς και εκείνους που διαβάζουν εμάς.

Ορίστε τα 6 πιο διαβασμένα κείμενα των 5 χρόνων ζωής του Savoirville.

Οι κανόνες της ζωής από τον Στέφανο Ξενάκη 

813.545 μοναδικές προβολές του άρθρου (2017)

Σχεδόν 900 χιλιάδες άνθρωποι διάβασαν τις σκέψεις που μας επέτρεψε ο Στέφανος Ξενάκης να μοιραστούμε με το δικό μας κοινό. Ήταν οι σωστές λέξεις στη σωστή σειρά, τόσο που θες να το τυπώσεις και να το κοιτάς κάθε μέρα.

Απόσπασμα από το κείμενου του Στέφανου

“…Να σε βγάζεις βόλτα. Να σε πηγαίνεις σινεμά. Κι όπου αλλού γουστάρετε. Να νιώσεις ότι σε αγαπάς και σε τιμάς. Δεν το ξέρεις. Η ζωή σου είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου. Μη σκοτίζεσαι για τις γνώμες των άλλων. Να τις ακούς. Αλλά πρώτα να ακούς τη δική σου. Να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι. Να κάνεις πάντα μια καλή πράξη. Να βοηθάς τους τριγύρω σου. Ειδικά αυτούς που δεν ξέρεις. Η οικογένειά σου δεν σταματάει στα παιδιά σου. Όλοι είναι οικογένειά σου. Έτσι μόνο θα ευτυχήσεις. Δεν γίνεται αλλιώς…”

Τι σημαίνει ν αγαπάς μουσικό της Αμαλίας Μαούνη

644.972 μοναδικές προβολές του άρθρου (2016)

Η Αμαλία έγραψε μερικές αλήθειες για όσα κορίτσια και αγόρια ερωτεύτηκαν κάποιον που ασχολείται με την μουσική. Στην πραγματικότητα σημειώνει πως άπαξ και ερωτευτείς έναν μουσικό ερωτεύεσαι αμέσως και τη μουσική και θα πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα για να μοιραστείς αυτή τη σχέση χάριν της τέχνης.

Απόσπασμα από το κείμενου της Αμαλίας

“…Να συνειδητοποιείς και να κατανοείς ότι η δουλειά του είναι η ζωή του. Το πιο ειλικρινές κομμάτι του χαρακτήρα του. Χωρίς αυτήν είναι ένα τίποτα. Είναι δυστυχισμένος. Είναι απλά μισός.  Ένας μουσικός δεν παίζει απλά μουσική πάνω στη σκηνή. Την παίρνει μαζί του. Την έχει μαζί του πάντα. Κυλάει στις φλέβες του, πώς να στο πω!…”

Η μοναξιά του Υδροχόου της Ισμήνης Βιλλιώτη 

340.020 μοναδικές προβολές του άρθρου (2016)

Όλο το κείμενο της Ισμήνης περικλείεται στην πρόταση ”Αν ο Υδροχόος ήταν ψυχική διαταραχή, είναι πολύ πιθανό να ήταν η “διπολική διαταραχή”.”. Αφού το έχεις διαβάσει και ανήκεις σ αυτό το ζώδιο ανακαλύπτεις πως δεν είναι κι άλλο καλά μαζί με σένα. Ως δια μαγείας αυτή η αίσθηση ”δεν είμαι μόνος μου” λειτουργεί καλά και ως δια μαγείας ξεχνάς ότι είσαι ένα από τα πιο ζαβά ζώδια και είσαι ευτυχισμένη. Μέχρι να σκεφτεί ότι κάποια πράγματα μπορεί να είναι γκρί και να φρικάρει. Γιατί ο Υδροχόος ξέρει μόνο τα άκρα. Το άσπρο και το μαύρο. Τέλος.

Quote από το κείμενο της Ισμήνης

”…Δεν φεύγει για να τον ψάξουν. Φεύγει για να ψάξει κάτι άλλο.”

12 πράγματα που κάνουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι της Γεωργίας Κωτσιοπούλου

225.281 μοναδικές προβολές του άρθρου (2015)

Η Γεωργία αναρωτήθηκε πως γίνεται κάποιοι άνθρωποι να είναι χαρούμενοι με ή χωρίς λόγο και κάποιοι άλλοι να επιλέγουν να μην είναι, με ή χωρίς λόγο. Εστίασε στους πρώτους και κατάγραψε όλα όσα συνηθίζουν να κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Απόσπασμα από το κείμενο της Γεωργίας

“…Ενθουσιάζονται και δημιουργούν. Στην θεωρία: Βλέπουν τα καλά πράγματα στις ευκαιρίες, ενθουσιάζονται και γίνονται δημιουργικοί. Στην πράξη: Βρες την χαρά στο να δημιουργείς. Και την χαρά του να ενθουσιάζεσαι μπροστά από καινούργιες κλειστές πόρτες…”

Γιατί αγαπάμε τα κορίτσια με τους κότσους και τις φόρμες της Μαρίας Κουλούρη

85.218 μοναδικές προβολές του άρθρου (2014)

Το κείμενο της Μαρίας υποστηρίζει θερμά τα κορίτσια που προτιμούν να φορέσουν τα sneakers τους παρά τις γόβες τους. Αγαπάμε αυτά τα κορίτσια για την απλότητα τους. Και μάλλον τα αγαπάς και εσύ. Ή είσαι ένα από αυτά.

Απόσπασμα από το κείμενου της Μαρίας

“…Τα «ενδιάμεσα» ρούχα, τα ρούχα του γραφείου, του «καφέ» και της βόλτας τα βαριέμαι οικτρά. Η φόρμα μου, με κάνει να αισθάνομαι άνετα, να μπορώ να κινηθώ γρήγορα, να μπαίνω και να βγαίνω από το σπίτι σε dt και πάνω απ’όλα να μην αναρωτιέμαι αν «σήμερα θα μπω στο τζιν 26;»….”

Κι αν τελικα δεν ηταν ο Mr. Big μαλακας αλλα η Carrie;

25.218 μοναδικές προβολές του άρθρου (2016)

Η Μαργαρίτα έγραψε για τη μάστιγα του να είσαι γλυκούλα και έγραψε και τη διαπίστωση ότι τελικά μάλλον τόσο καιρό είμαστε με το μέρος του λάθους ανθρώπου. Η Carrie παίζει σοβαρά να μην ήξερε τι ήθελε. Μπορεί και εμείς αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία εμείς απλά όταν θέλουμε από κάπου να πιαστούμε, κάποιον να μας δείξει τον δρόμο, αρχίζουμε ξανά το Sex and the City και για άλλη μια φορά πέφτουμε πάνω στα παραπτώματα της συντάκτριας που ζούσε στο Μανχάταν, με φίλες και πανάκριβα παπούτσια, έχοντας όποιον ήθελε.

Απόσπασμα από το κείμενου της Μαργαρίτας

“… Βλέποντας λοιπόν, τη σειρά  για τρίτη φορά στη ζωή μου, μπορώ με σιγουριά πλέον να πω πως ο μεγαλύτερος μαλάκας της ιστορίας είναι η Carrie.Όχι γιατί είναι απίστευτα ενοχλητική, αλλά γιατί απλώς νομίζει ότι τα έχει όλα λυμένα. Και δεν έχει τίποτα. Και γκρινιάζει διαρκώς.”