Σίγουρα θα έχεις δει αμέτρητες διαφημίσεις για στρώματα όταν πηγαίνεις για ψώνια ή όταν απλώς ανοίγεις την τηλεόρασή σου. Πιστεύεις ότι έχεις πάρα πολλές επιλογές και όταν έρθει η ώρα να αλλάξεις το στρώμα σου, νομίζεις ότι είναι τόσο εύκολο όσο το να αγοράζεις κάλτσες. Η επιλογή του σωστού στρώματος, ιδιαίτερα αν έχεις προβλήματα με τη μέση ή τον αυχένα σου, είναι αυτό που θα καθορίσει αν θα πονάς ή αν θα νιώθεις καλά την υπόλοιπη μέρα μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι.

Αυτά τα 12 tips δεν σου εγγυώνται ότι θα καταλήξεις με το τέλειο στρώμα αλλά θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια σωστή επιλογή:

Κάνε μια έρευνα στο ίντερνετ πριν βγεις για ψώνια: Ψάξε πληροφορίες για τον κατάλληλο τύπο στρώματος, και τους σύγχρονους τρόπους να δοκιμάσεις σωστά ένα στρώμα. Ανακάλυψε τις επιλογές σου

Μίλα με τον γιατρό σου: Αν έχεις ένα πρόβλημα υγείας, μίλα με τον γιατρό σου ή με τον ομοιοπαθητικό σου για να δεις τι σου προτείνει. Οι γιατροί μπορεί να μην είναι ειδικοί στρωμάτων, όμως ξέρεις την κατάσταση της υγείας σου και τα συμπτώματα της και μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές.

Πρόσεχε τα διαφημιστικά κόλπα: Συχνά κάποιοι κατασκευαστές στρωμάτων παρουσιάζουν τα προϊόντα τους ως «συνιστώμενα από γιατρούς» αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ιατρικός οργανισμός που μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο επισήμως.

Kάνε στο στρώμα σου ένα test-drive. Όταν θα φτάσεις στο κατάστημα για την αγορά σου, φρόντισε να ξαπλώσεις στο στρώμα για 10 με 15 λεπτά. Μην ντρέπεσαι και μην αφήσεις τον πωλητή να σε αγχώσει. Είναι μια σημαντική αγορά για σένα και αν δεν το δοκιμάσεις τουλάχιστον 10 λεπτά δεν πρόκειται να καταλάβεις την αίσθηση που σου δίνει. Αν είσαι με το ταίρι σου, πρέπει να δοκιμάσετε το στρώμα μαζί. Δοκίμασε το Candia XSENSOR. Πρόκειται για μία επιστημονική χαρτογράφηση των πιέσεων του σώματος πάνω στο στρώμα. Με μία απλή διαδικασία αποτυπώνει ποιο στρώμα ανταποκρίνεται καλύτερα στο σωματότυπο, βοηθώντας σε να επιλέξεις το καλύτερο στρώμα για σένα.

Τα σκληρά στρώματα δεν είναι πάντα κατάλληλα για την πλάτη σου. Ξανασκέψου το αν θέλεις να αγοράσεις ένα σκληρό στρώμα. Έρευνες δείχνουν ότι το κατάλληλο στρώμα για πόνους χαμηλά στην πλάτη είναι ένα όχι τόσο σκληρό στρώμα παρά το τελείως σκληρό. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη σταθερή στήριξη και σκληρότητα του στρώματος. Εσύ θέλεις σταθερότητα με άνεση. Την άνεση όμως θα την καθορίσεις εσύ.

Τα ενισχυμένα στρώματα δεν είναι για όλους. Οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι δεν χρειάζονται μεγάλα και χοντρά υποστρώματα μέσα στο στρώμα τους καθώς δεν έχουν αρκετό βάρος ώστε να συμπιέσουν τον αφρό και το βάρος να πέφτει στη τελευταία στρώση της υποστήριξης του στρώματος. Από την άλλη, οι άνθρωποι με πιο πολλά κιλά νιώθουν πιο άνετα με λίγα περισσότερο ενίσχυση ανάμεσα στο σώμα τους και στα ελατήρια.

Τα ρυθμιζόμενα κρεβάτια είναι καταπληκτική επιλογή. Αν νιώθεις πιο άνετα ενώ κάθεσαι σε κρεβάτι με υπερυψωμένο το άνω μέρος, αντί ξάπλα, τότε δοκίμασε ένα ρυθμιζόμενο κρεβάτι. Σε βοηθούν να ανασηκώσεις το κεφάλι και τα γόνατά σου έτσι ώστε να αποφύγεις την πίεση χαμηλά στη μέση. Μπορείς να δημιουργήσεις το ίδιο εφέ σαν να χρησιμοποιούσες μαξιλάρια.

Επένδυσε στο στρώμα σου και αγόρασε ένα επώνυμο από μια εταιρεία που μπορεί να σου εγγυηθεί για την αγορά σου. 

Θυμήσου ότι είναι το στρώμα σου, η πλάτη σου, το σώμα σου, η υγεία σου, τα χρήματά σου, γι αυτό αξίζει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για την καλύτερη επιλογή. 

Ανακάλυψε τις επιλογές σου στο www.candia.gr