Αν σκεφτεί κανείς πως το First Man είναι μια ταινία για τον Neil Armstrong και το… πρώτο βήμα της ανθρωπότητας στο φεγγάρι, μας δίνει πολλές επιπλέον πληροφορίες που πρέπει να επεξεργαστούμε.

Προσοχή! Spoiler alert!

Όσον αφορά τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας, πάνω κάτω οι περισσότεροι ξέρουμε τι γίνεται. Όμως στην ταινία υπάρχουν μερικές φορές που ο Neil Armstrong – μένει μόνος του, και εννοούμε τελείως μόνος του. Υπάρχουν δηλαδή στιγμές που κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι έχει ακριβώς συνέβη πέρα από τον ίδιο.

Για παράδειγμα, στην ταινία βλέπουμε μια σκηνή στην οποία ο Armstrong αφήνει το βραχιόλι της κόρης του Karen στο φεγγάρι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μάθουμε ποτέ αν ο Armstrong το έκανε πραγματικά αυτό, αλλά δεν μοιάζει τελείως απίθανο.

Universal Pictures

«Το βραχιόλι είναι μια εικασία, είναι στο βιβλίο του Jim Hansen, δεν είναι δικό μου» λέει ο Josh Singer, ο σεναριογράφος της ταινίας. Και όταν λέει βιβλίο, εννοεί φυσικά το First Man: The Life Of Neil A. Armstrong, το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε όλη η ταινία. Σύμφωνα με το βιβλίο αυτό λοιπόν, η Karen ήταν η κόρη του Armstrong η οποία πέθανε σε ηλικία μόλις 2 ετών εξαιτίας ενός όγκου στον εγκέφαλο.

Το ότι ο Neil Armstrong έκανε μια «βόλτα» στο φεγγάρι, και συγκεκριμένα στον κρατήρα Little West είναι επίσημη πληροφορία, όμως το τι έκανε όσο βρισκόταν εκεί, κανείς δεν ξέρει.

Σύμφωνα με τον Singer, ο συγγραφέας ρώτησε την αδερφή του Neil Armstrong αν πιστεύει ότι μπορεί να άφησε κάποιο αναμνηστικό της Karen στην Σελήνη και εκείνη απάντησε πως…. Πραγματικά το ελπίζει! Δεν θα ήταν τόσο περίεργο άλλωστε. Σύμφωνα με τον σεναριογράφο της ταινίας «Είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν συστηματικά… Οι αστροναύτες του Apollo 11 άφησαν ένα κομμάτι υφάσματος με το σήμα από την αποστολή του Apollo 1». Οπότε γιατί όχι το βραχιολάκι της κόρης του;

Φυσικά, το αν όντως ο Armstrong άφησε κάτι στο φεγγάρι, κάτι που θα το θύμιζε τη νεκρή κόρη του, και τι πραγματικά ήταν αυτό δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το μάθουμε. Αν όμως πραγματικά συνέβη όπως το βλέπουμε στην ταινία, τότε είναι πραγματικά συγκινητικό σε περισσότερα επίπεδα από ένα.

Δες ακόμα: First Man|Ο Ryan Gosling κάνει το πιο θρυλικό ταξίδι όλων των εποχών
featured image: entertainment-focus.com