Το First Man δεν είναι μια ταινία για την κατάκτηση του διαστήματος, αλλά μια ματιά στις αναμνήσεις και τα τραύματα του οικογενειακού παρελθόντος του Neil Armstrong, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στο φεγγάρι.

Ο Ryan Gosling «ξαναζεί» τη θρυλική διαστημική αποστολή που έκανε ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο και ένα γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα, με ψυχραιμία και με μια ερμηνεία αποστασιοποιημένη. Σε αυτή την ταινία οι ηθοποιοί φαίνεται να ακολουθούν τις οδηγίες του Damien Chazelle και να κρατούν τις αποστάσεις τους από τα μεγαλειώδη γεγονότα, μένοντας πιστοί στις θυσίες και το προσωπικό κόστος των ανθρώπων που έφεραν εις πέρας ένα τα πιο επικίνδυνα και δύσκολα εγχειρήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Josh Singer, το σενάριο της ταινίας εστιάζει στο θρυλικό αστροναύτη της NASA και την σύζυγό του, Janet, στα χρόνια 1961 έως 1969. Η ταινία του Chazelle έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της στα φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας και του Τορόντο, ενώ στην Ελλάδα θα προβληθεί στις 11 Οκτωβρίου.

 

Δες ακόμα: 33 φορές που θα δίναμε Oscar στον Ryan Gosling για την ύπαρξη του


featured photo: Cinzia Camela/WENN.com