Λατρεύω το μαύρο, όμως μερικές φορές θέλω μια αλλαγή στο μακιγιάζ μου. Είμαι επίσης φαν του έντονου βλέμματος και το βρίσκω το smokey eye σωτήριο makeup look σε περιστάσεις όπως καφές, φαγητό ή ραντεβού. Για τις φορές που δεν θες να έχεις το άγχος εάν θα παραληφθείς με το κραγιόν. Ακόμα και για εκείνες που κάνεις το αγόρι σου να φαίνεται λες και έφαγε τα μούτρα του. Απλά επειδή τον φίλησες με κατακκόκινο κραγιόν. Με αφορμή τα λαμπερά metallics που είναι ίσως και η μεγαλύτερη τάση της σεζόν, έψαξα και βρήκα μερικά απλά βήματα για να πετύχεις το σαγηνευτικό, chic και μοντέρνο metallic smokey eye χωρίς κόπο.

Η βάση

Ίσως και το σημαντικότερο βήμα: Άπλωσε ένα καλό primer ματιών, αλλά και concealer. Μιας και θα σταθεροποιήσουν τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν και θα εξαφανίσουν γυαλάδες και λιπαρότητα.

Το σχέδιο

Εγώ προσωπικά δεν περνάω τα μάτια μου με μια transitional σκιά, μια σκιά δηλαδή σε ουδέτερο χρώμα ως καμβά. Αυτό γιατί παρατηρώ ότι το χρώμα – που με ενδιαφέρει πιο πολύ στο συγκεκριμένο look – δεν σταθεροποιείται εύκολα και η σκιά ‘τρέχει’. Με ένα καφέ ή σκούρο πράσινο μολύβι ματιών κάνε το σχέδιο του metallic look σου: Άπλωσε το σαν eyeliner κατά μήκος των βλεφαρίδων και επίμεινε στην εξωτερική γωνία. Σβήσε με ένα πινέλο σχηματίζοντας ένα τόξο πάνω από το κινητό βλέφαρο.

Το γέμισμα

Εδώ υπάρχουν δύο στάδια:

*Πρώτα, γέμισε το κινητό βλέφαρο με μια πολύ λεπτή στρώση που θα γίνει το φόντο της λάμψης σου. Για παράδειγμα, αν παίζεις με πράσινα μεταλικά στοιχεία, βάλε μια σκούρα πράσινη ή σκούρα μπλε σκιά που θα αναδείξει τέλεια το επόμενο στάδιο, το οποίο και είναι η εφαρμογή της μεταλλικής σκιάς.

*Προσοχή: Ένα παλιό, αλλά αγαπημένο trick είναι να βρέχεις το πινέλο σου πριν εφαρμόσεις. Κάνει τρομερή διαφορά και στην απόδοση χρώματος, αλλά και στη διάρκεια!

Τα γύρω γύρω

Προτίμησε απλή βάση και απαλά χείλη για το συγκεκριμένο look, για να μην πάρεις την προσοχή από τα μάτια. Σημασία έχει βέβαια να κάνεις αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις πιο όμορφα και το συγκεκριμένο eye makeup αφήνει πολλά περιθώρια αυτοσχεδιασμού!

Δες ακόμα: 

Πώς θα υιοθετήσεις το subtle smokey eye look

Cat eye look: μαθηματα απο τη Sophia Loren

Αυτά είναι τα καλύτερα eyelooks για το γραφείο


featured image: Cosmopolitan