Ποτέ δεν κατάλαβα τη δυσκολία στην εφαρμογή eyeliner. Ακολουθώντας από τη πρώτη στιγμή ακριβώς το σχήμα του άνω βλεφάρου και φτάνοντάς το λίγο ψηλότερα από το  φυσικό σχήμα του (εχμ όλες υπερβάλλουμε με αυτό), το γατίσιο βλέμμα, που βλέπαμε μικρές στη μαμά και μεγάλες πια να περιφέρεται ως trend στα διεθνή catwalks, αποδείχθηκε παιχνίδι. Πάντα υπάρχει εναλλαγή στο πάχος και το μήκος της γραμμής, αλλά και δοκιμές προϊόντων που θα κάνουν αυτό το βήμα λίγο πιο ενδιαφέρον και πιο εύκολο για όσες φοβούνται την αρχή.

Οδηγό σε αυτό, θα έχεις πάντοτε το πιο λαμπρό αστέρι του Χόλιγουντ αλλά και της τεχνικής του “cat eye look”, Sophia Loren. Όσο κι αν επιμένουν τα trends του χειμώνα και της φετινής άνοιξης με τις έντονες γεωμετρικές γραμμές και τα ασυμβίβαστα όρια, αν δώσεις χρόνο στη σωστή τεχνική και αγαπήσεις το τυχαίο της κάθε φοράς, μπορείς να τα εντάξεις στη συνέχεια της πορείας σου ως cat eye expert.

Βήμα 1

Μπορεί να το θεωρείς περιττό, όμως αν πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα, δεν θα θελες να έχει και διάρκεια; Αν έγνεψες καταφατικά, τότε εφοδιάσου με το σωστό primer που θα πάρει τη λιπαρότητα και θα κρατήσει αναλλοίωτο τόσο το eyeliner όσο και τη σκιά στα μάτια σου για ώρες.

Βήμα 2

Ενώ αρχικά μπορείς να κάνεις άπειρες δοκιμές με τις γραμμές, όταν τελικά αποφασίσεις να δείξεις εκεί έξω την αδιαμφισβήτη εμπειρία σου, έχε στο νου σου ότι θα χρειαστείς οπωσδήποτε μία ή δύο καφέ αποχρώσεις σκιάς (κατά προτίμηση matte), που θα εφαρμόσεις μετά το primer και πριν περάσεις τη γραμμή, σε όλο το βλέφαρο σβήνοντας προς τα πάνω και έξω. Το αποτέλεσμα έτσι θα είναι πιο “μαλακό” και “φιλικό” για όλα εκείνα τα πρωινά γατίσιων υποχρεώσεων.

Βήμα 3

Η μεγάλη στιγμή αρχίζει και αφού προμηθευτείς το κατάλληλο για σένα “όπλο”θυμίσου ότι η γραμμή θα ξεκινήσει από το κέντρο του άνω βλεφάρου ή λίγο πριν από αυτό.  Ή δοκιμάζεις να φτιάξεις ένα μικρό τρίγωνο στην εξωτεριική γωνία του ματιού και στο πτερύγιο προς τα πάνω όπου θα συνδέσεις με κυκλική φορά αργότερα. Δεν ολοκληρώνεις τη γραμμή πριν ανοιγοκλείσεις το μάτι για να δεις πόσο πάνω θες να φτάσει. Επειδή ο μοναδικός κίνδυνος είναι να πετύχεις το ακριβώς αντίθετο (να κατεβάσεις το φυσικό σχήμα του βλεφάρου) πρέπει η φορά να ξεκινάει με ίσια γραμμή και μόλις φτάσεις στην εξωτερική γωνία του ματιού να προσαρμόσεις τότε μια “καμπυλωτή ανόρθωση”. Σε αυτό θα βοηθήσουν πολύ οι φωτογραφίες της Sophia Loren που λέγαμε πιο πάνω.

Αν επιθυμείς πιο έντονο βλέμμα παχαίνεις στη συνέχεια τη γραμμή, όπου μπορείς να τη συμπληρώσεις και προς την εσωτερική γωνία του άνω βλεφάρου.

Βήμα 4

Αν και στα δύο μάτια το σχήμα είναι ίδιο, σκύψε να πάρεις το μετάλλιο και να τραγουδήσουμε μαζί τον ύμνο του γατίσιου βασιλείου. Αν κάτι πήγε στραβά, υπάρχουν πολλές μπατονέτες, πινελάκια και καφέ σκιά για να διορθώσεις.

Βήμα 5

Με ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες, δίνεις το σχήμα και ενισχύεις με δύο στρώσεις μάσκαρα. Ωστόσο για πιο έντονο αποτέλεσμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψεύτικες βλεφαρίδες ή τουφάκια.

26121-sophia-loren-without-makeup