Η μετακόμιση σε ένα καινούργιο σπίτι μπορεί γρήγορα να γίνει πολύ ακριβή, ανεξάρτητα από το αν είναι ένα διαμέρισμα ή ένα διώροφο σπίτι στα προάστια ή στο κέντρο.

Υπάρχει πάντα το κόστος της πρόσληψης μίας μεταφορικής, ο καθαρισμός του παλιού σου χώρου και οι προκαταβολές, το κόστος για κάποιες άμεσες επισκευές και φυσικά το κόστος των επίπλων.

Πριν πανικοβληθείς για το κόστος ενός καινούργιου σπιτιού, πάρε μια ανάσα και διάβασε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές για να εξοικονομήσεις εύκολα χρήματα, αλλά και για να επιπλώσεις on a budget το νέο σου χώρο.

Αναζήτησε ευκαιρίες για να περιορίσεις συνολικά τις δαπάνες σου

Ξεκίνησε την αναζήτησή σου για οικονομικά έπιπλα, ψάχνοντας αρχικά online ή μέσω αγγελιών. Σε κάθε περίπτωση όμως φρόντισε να αποφύγεις την αγορά ηλεκτρονικών ειδών από αγγελίες αν δεν είναι αξιόπιστος ο πωλητής. Ωστόσο, πολλές από τις αγγελίες για είδη σπιτιού είναι εξαιρετικές για την εύρεση οικιακών αντικειμένων και επίπλων, όπως κουρτίνες και περσίδες, μαγειρικά σκεύη, παλιούς καναπέδες, κρεβάτια και ντουλάπια.

Δημιούργησε μια λίστα αγορών — και μείνε σε αυτήν

Καταγράφοντας τα έπιπλα και τα πράγματα που πραγματικά χρειάζεσαι ή σου λείπουν για τον καινούργιο σου χώρο, διασφαλίζεις πως δεν θα ξεφύγεις στις αγορές, καθώς θα γνωρίζεις ακριβώς αυτά που πρέπει να αγοράσεις. Είναι περίπου σαν τη συμβουλή του διατροφολόγου να μην πηγαίνεις σουπερμάρκετ ενώ πεινάς.

Επωφελήσου από τις εκπτώσεις

Η η καλύτερη εποχή του χρόνου για αγορά ηλεκτρονικών ειδών είναι ο Οκτώβριος έως τα τέλη Νοεμβρίου. Οι περισσότερες εταιρείες και μάρκες παρουσιάζουν τη νέα τους σειρά προϊόντων τότε για να προετοιμαστούν για την περίοδο των Χριστουγέννων αγορών. Ως αποτέλεσμα, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις στη γκάμα ηλεκτρονικών ειδών του περασμένου έτους.

Οι εκπτώσεις Ιανουαρίου μετά τα Χριστούγεννα είναι επίσης μια εξαιρετική εποχή του χρόνου για προσφορές επίπλων. Οι εταιρείες θέλουν να ενισχύσουν τα έσοδα τους τον Ιανουάριο και προσφέρουν μερικές απίστευτες προσφορές σε συσκευές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ζήτησε επιπλέον έκπτωση

Αυτός ο κανόνας ισχύει για οτιδήποτε αγοράζεις σε οποιονδήποτε λιανοπωλητή ή ιδιωτικό πωλητή. Εάν δεν βρεις το θάρρος να ζητήσεις έκπτωση, τότε δεν θα ακούσεις ποτέ τον πωλητή να σου την προσφέρει από μόνος του. Αν δεις ένα έπιπλο ή αντικείμενο που σου αρέσει ρωτήστε τον πωλητή για κάποια παραπάνω έκπτωση.

Μία πολύ καλή ιδέα είναι να ρωτήσεις φίλους και συγγενείς για πράγματα που χρειάζεσαι εκεί αλλά ίσως όχι εκείνοι. Συνήθως όλοι έχουμε μικροέπιπλα και συσκευές σε κάποια αποθήκη. Μπορείς πάντα να προτείνεις να το αγοράσεις –σίγουρα θα το πάρεις φθηνότερα- ή μπορεί και να προσφερθούν να στο διαθέσουν έστω και προσωρινά μέχρι να καταφέρεις να αγοράσεις τα δικά σου πράγματα.