Μπορεί να εκπλαγείς που η αναπνοή σου συνδέεται άμεσα με τους οργασμούς σου, όμως η επιστήμη έρχεται να το τεκμηριώσει. Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού όλοι οι μύες «σφίγγουν» και μετά το τέλος του χαλαρώνουν. Και ενώ η ένταση είναι σημαντική για να τον βιώσεις στο έπακρο, το να χαλαρώσεις κατά τη διάρκειά του, μπορεί να σε ανεβάσει σε ένα επίπεδο που ούτε καν ήξερες.

Το να κρατάς την αναπνοή σου για μερικές στιγμές κατά τη διάρκεια του οργασμού είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και συνήθως γίνεται ασυνείδητα. Όμως, ίσως έχεις διαπιστώσει πως όταν προσπαθείς πολύ να φτάσεις το μεγάλο Ο, την κρατάς περισσότερο καθώς προσπαθείς να ‘συγκεντρωθείς’. Έτσι, το να αναπνέεις κατά τη διάρκειά του, μπορεί να σου προσφέρει μία τελείως διαφορετική αίσθηση.

Η τεχνική για καλύτερους οργασμούς

Η τεχνική αυτή (orgasmic breathing) έχει τις ρίζες της στο tantra και σε άλλες mindfulness πρακτικές. Έχει σκοπό να φέρει σε απόλυτο συγχρονισμό το μυαλό, το σώμα και την αναπνοή.

Πώς θα τη δοκιμάσεις

Ξεκίνησε με το να προσπαθήσεις εκείνη την ώρα να αναπνέεις βαθιά καθώς γίνονται οι συσπάσεις του οργασμού σου.

Μία άσκηση που μπορείς και τώρα να δοκιμάσεις είναι να πάρεις μία βαθιά αναπνοή και να μετρήσεις ως το τέσσερα. Την ώρα που εισπνέεις «σφίξε» τους μύες σου όπως ακριβώς και στις ασκήσεις kegel.

Εξέπνευσε το ίδιο αργά και ταυτόχρονα «ελευθέρωσε» τους μύες. Επανέλαβε το για τέσσερις φορές και όταν πλέον θα έχεις εξοικειωθεί πλήρως με την άσκηση, μπορείς να τη δοκιμάσεις και κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι βαθιές αναπνοές βοηθούν πολύ στη χαλάρωση του νευρικού σου συστήματος και με το να εστιάζεις στην αναπνοή σου έρχεσαι σε καλύτερη επαφή με τον εαυτό σου.

Επιπλέον, οι συσπάσεις στην ηβική περιοχή δημιουργούν μεγαλύτερη ροή αίματος και αυτό δίνει μία σημαντική ώθηση στον οργασμό σου, αυξάνοντας έτσι και την απόλαυση.

featured photo: Unsplash / Jan Zhukov