Έχεις αισθανθεί ποτέ ότι κάποιος θέλει να είναι μαζί σου και σε θαυμάζει για αυτό που είσαι αλλά ξαφνικά απομακρύνεται από τη σχέση σας χωρίς να γνωρίζεις το γιατί;

Από τη μία νιώθει τυχερός κι από την άλλη δεν μπορεί να συνεχίσει στη σχέση σας. Εσύ από την άλλη πλευρά ήσουν τόσο σίγουρη ότι αυτή η γνωριμία θα πήγαινε καλά που δεν μπορούσες να καταλάβεις πως άλλαξαν τα πράγματα από τη μία μέρα στην άλλη.

Η αλήθεια είναι πως έχεις δίκιο να αναρωτιέσαι γιατί έκανε στροφή 180 μοιρών από το πουθενά. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους  οι άνθρωποι απομακρύνονται από μία σχέση.

Αισθανόταν πίεση

Μήπως ο ρυθμός που ήθελες να προχωρήσει η σχέση σας ήταν πιο γρήγορος από τον δικό του; Μήπως προσπαθούσες -συχνότερα απ’ ότι θα έπρεπε- να “φτιάξεις” πράγματα στη σχέση σας; Μήπως επιδίωκες περισσότερο συχνά απ’ ότι ”άντεχε” για να βρεθείτε ή να μιλήσετε για εσάς;

Αν βρίσκεις τον εαυτό σου σε μία από αυτές τις καταστάσεις τότε μάλλον τον πίεζες περισσότερο απ’ όσο εκείνος θα ήθελε και κάποια στιγμή αισθάνθηκε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σου. Είναι πολύ φυσιολογικό όταν θέλεις κάποιον να θες να περνάς περισσότερο χρόνο μαζί του, να εκφράζεις τα συναισθήματά σου και να κάνετε πράγματα, θα πρέπει όμως να λάβεις υπόψιν σου και τους δικούς του ρυθμούς.

Σκοπός είναι να βρείτε μία μέση οδό στην οποία να αισθάνεστε και οι δύο καλά και όχι να πιέζεστε προσπαθώντας να χωρέσετε ο ένας στα θέλω του άλλου.

Αισθανόταν ανταγωνισμό

Μήπως μαλώνατε για το ποιος βγάζει ή πληρώνει τα περισσότερα; Ρωτούσατε φίλους για να σας πουν ποιος έχει δίκιο ή έπαιρνες εσύ όλες τις αποφάσεις για το τι θα κάνετε;

Αν ναι, τότε μάλλον προσπαθούσες μονίμως να “ελέγξεις” τη σχέση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υποβαθμίζεις τη δική του υπόσταση και να δημιουργείς ανταγωνισμό ανάμεσα σας. Αυτή είναι μία δυναμική που δεν κολλάει σε μία υγιή σχέση και σίγουρα δεν τη θέλεις στη ζωή σου.

Αισθανόταν ότι δεν τον σέβεσαι

Ο ανταγωνισμός είναι μία κατάσταση που εμπεριέχεται στην έλλειψη σεβασμού. Κράτα στο μυαλό σου ότι ο σεβασμός δεν εμπίπτει μόνο στον τρόπο που του μιλάς αλλά και στις πράξεις σου. Μην τον φέρνεις σε δύσκολη θέση και μην του δημιουργείς ανασφάλειες. Είναι βασική αρχή για τις ανθρώπινες σχέσεις και χωρίς αυτόν δύσκολα θα πας τη σχέση σου στο επόμενο βήμα.

 featured photo: Unsplash / Jeremy Bishop