Η επανεμφάνιση που κάνουν τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο σου δεν επηρεάζεται από το πόσο συχνά πλένεις το πρόσωπο σου ή κάνεις scrub. Οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο αίτιο που κάνει τα μαύρα στίγματα να εμφανίζονται ξανά στο ίδιο σημείο μετά από λίγες μέρες αλλά έχουν μερικές ιδέες προς απάντηση.

Εξήγηση 1

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει αυξημένη παραγωγή σμήγματος ή έχει αναπτυχθεί μία μικρή ”αποθήκη” βακτηριδίων. Αυτή η συσσώρευση δημιουργεί μία διαρκή φλεγμονή που δεν θεραπεύεται αν δεν κάνεις κάτι για αυτό.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να απαλλαγείς από την εικόνα των μαύρων στιγμάτων χωρίς να τα πιέσεις είναι να χρησιμοποιήσεις σε αυτές τις περιοχές προϊόντα που αφορούν δέρμα με τάση για ακμή. Μπορείς να αναζητήσεις ένα προϊόν καθαρισμό με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, όπως το βενζοικό υπεροξείδιο, ρετινοειδή ή σαλικυλικό οξύ. Μια εναλλακτική είναι να επισκεφθείς μία δερματολόγο ή μία αισθητικό να βρείτε μαζί τη λύση.

La Roche Posay EFFACLAR MAT
Avene Eau Thermale Cleanance Gel Nettoyant
Frezyderm AC Norm Active Foam Plus
Frezyderm AC Norm Aquatic Cream Ενυδατική Κρέμα Πρoσώπου για την Ακνεϊκή Επιδερμίδα
 

Εξήγηση 2

Μία επιπλέον άποψη υποστηρίζει ότι όλα αυτά που εσύ ονομάζεις μαύρα στίγματα στην πραγματικότητα δεν είναι στο σύνολό τους μαύρα στίγματα αλλά διευρυμένοι πόροι. Σ’ αυτούς τους πόρους του δέρματος συσσωρεύονται βακτήρια, υλικά από τον θύλακα της τρίχας και φυσικά έλαια του δέρματος. Αυτό το combo συστατικών μαζί με την σκόνη και τους ρύπους γεμίζουν τον πόρο και αυτό που βλέπεις εσύ μοιάζει με μαύρο στίγμα. Για αυτά τα μαύρα στίγματα αρκεί να είσαι συνεπής με τον καθαρισμό, την απολέπιση και τυπική με την επίσκεψη στην αισθητικό σου.

Συμπληρωματικά μπορείς να δοκιμάσεις μάσκες και προϊόντα που στοχεύουν ακριβώς στους πόρους του δέρματος.

Caolion Pore T-Zone Strip Patch Purifiant
Benefit Cosmetics POREfessional Pro Balm Face Primer Pore Minimizer