Πολλά χρόνια πίσω, πολύ πριν το Διαδίκτυο γίνει το μέσο που καθορίζει τις τάσεις και τη μόδα, ένα προϊόν αναγόταν ως η αγαπημένη ουσία περιποίησης της επιδερμίδας κατά της ακμής. Το θαυματουργό προϊόν αποτέλεσε έμπνευση ενός Αυστριακού χημικού και φαρμακοποιού τη δεκαετία του 1960, αποκτώντας έκτοτε φανατικούς υποστηρικτές.

Ο λόγος για τη Drying Lotion του Mario Badecscu (θα το βρεις στο Sephora.gr), την αγαπημένη θεραπεία ακμής, που πλέον κατακλύζει το διαδίκτυο, τα περιοδικά και επαινείται τακτικά από διασημότητες όπως η Bella Hadid και η Jennifer Aniston, ως μια λοσιόν που μπορεί να εξαφανίσει σε ελάχιστο χρόνο ένα ενοχλητικό σπυράκι.

Σήμερα, η Gen Z διατηρεί τη φήμη του προϊόντος ζωντανή: Στο TikTok, το hashtag #mariobadescudryinglotion μετρά πάνω από 107 εκατομμύρια προβολές, με αμέτρητα βίντεο ανθρώπων που μοιράζονται την προσωπική τους εμπειρία από το την Mario Badecscu Drying Lotion.

sephora.gr

Πέρα από την best-seller Drying Lotion, που δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε που πρωτοπαρασκευάστηκε, ολόκληρη η σειρά βασικών προϊόντων περιποίησης του δέρματος της Mario Badescu είναι ιδιαίτερα γοητευτική, κυρίως χάρη στην απλότητά της. Η Drying Lotion είναι κατασκευασμένη από μόλις έξι συστατικά: καλαμίνη, καμφορά, θείο, οξείδιο του ψευδαργύρου, τάλκη και σαλικυλικό οξύ.

Καθένα από αυτά συμβάλλει με διαφορετικό τρόπο στην αποτελεσματικότητα του προϊόντος. «Είναι τόσο δημοφιλές γιατί είναι μια αποτελεσματική επιλογή, που προσφέρει γρήγορα και πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα», λέει η δερματολόγος δρ. Marisa Garshick.

Το Bustle συγκέντρωσε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το θαυματουργό προϊόν:

Η Mario Badescu Drying Lotion είναι μια τοπική θεραπεία που έχει σχεδιαστεί για να ξηραίνει τα σπυράκια και τις κηλίδες στην επιφάνεια του δέρματος. Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες θεραπείες ακμής της αγοράς, αυτό το προϊόν διατίθεται σε γυάλινο μπουκάλι έχοντας φυσικά διαχωρισμένα τα συστατικά του.

Στην κορυφή της συσκευασίας υπάρχει νερό και οινόπνευμα, ενώ στο κάτω μέρος είναι τοποθετημένα το οξείδιο ψευδαργύρου και ο τάλκης. Υπάρχει λόγος γι’ αυτό το διαχωρισμό, επομένως δεν πρέπει να ανακινείς το μπουκάλι.

@jenn.salguero

If I can dip my whole face I would 😂 Instagram: @ jenn.salguerro ✨ #skincare #mariobadescudryinglotion #pimpleremoval #fypシ #skinmusthaves

♬ just like magic – Ariana Grande

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Leah Ansell, το παρασκεύασμα λειτουργεί τόσο καλά επειδή αντιμετωπίζει την ακμή με δύο τρόπους. «Έχει ενεργά συστατικά που στοχεύουν ειδικά την ακμή – θείο και σαλικυλικό οξύ – αλλά περιέχει επίσης τοπικά που την ξηραίνουν, όπως ισοπροπυλική αλκοόλη, οξείδιο ψευδαργύρου και τάλκη», λέει στο Bustle.

Το αποτέλεσμα? Ένα μείγμα δραστικών συστατικών, η ωφέλιμη επίδραση των οποίων έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά και παραγόντων ξήρανσης που συνεργάζονται σε δύο φάσεις. «Ορισμένα συστατικά μπορεί να είναι αρκετά ερεθιστικά για το δέρμα, επομένως ο συνδυασμός βοηθά στην καταπολέμηση των παρενεργειών», εξηγεί περαιτέρω η Ansell.

Ενώ οι παράγοντες ξήρανσης κάνουν τη δουλειά τους, το σαλικυλικό οξύ και το θείο που καταπολεμούν την ακμή κατευθύνονται στην πηγή του ξεσπάσματος. «Δουλεύουν μαζί για να μειώσουν τη λιπαρότητα και να αποφράξουν τους πόρους», διευκρινίζει η Garshick. Η δράση του προϊόντος ολοκληρώνεται με τα καταπραϋντικά συστατικά, όπως η καμφορά και η καλαμίνη, που προλαμβάνουν τον ερεθισμό.

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη Drying Lotion

@itsdaraj

#selfcare #acnetreatment #pimples #dryinglotion #mariobadescu #darajmakeup #skincare #skincareroutine #skincarereview #skincaretips #beautyhack

♬ abcdefu – GAYLE

Η Drying Lotion είναι μια καλή επιλογή εάν έχεις λευκά στίγματα ή άλλες επιφανειακές ατέλειες, όχι κυστική ακμή ή κηλίδες που δεν έχουν ακόμη σχηματιστεί πλήρως. Η Ansell συνιστά την εφαρμογή του διαλύματος μόνο στο σπυράκι, όχι σε όλο το πρόσωπο, καθώς οι ξηραντικοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. «Η περιοδική χρήση της λοσιόν είναι απολύτως εντάξει», τονίζει.

Ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόσεις το προϊόν στο δέρμα σου είναι βάζοντας μια μπατονέτα μέσα στο μπουκάλι, μέχρι να φτάσει το ροζ ίζημα στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το υγρό που έχει απορροφήσει η μπατονέτα όπου υπάρχει κάποια ατέλεια που θέλεις να εξαφανίσεις. Σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος, μπορείς να το εφαρμόσεις τη νύχτα και θα παρατηρήσεις εμφανή διαφορά μέχρι το επόμενο πρωί.

«Υπάρχει λόγος που αυτό το προϊόν θεωρείται τόσο καλό», λέει η Garshick. «Μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για μια θεραπεία ακμής που βοηθά να καταπολεμηθούν γρήγορα τα σπυράκια». Η ίδια προτείνει, τέλος, τη θέσπιση μιας ρουτίνας περιποίησης δέρματος για καλύτερα αποτελέσματα.