Τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα και δεν κατάφεραν να μας αφήσουν αδιάφορους. Η Barbie μετά από 60 χρόνια πορείας στα παιχνιδάδικα και στα παιδικά μας δωμάτια, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια μας. Πιο συγκεκριμένα, την σάρκα και τα οστά της Margot Robbie.

Η Greta Gerwig μαζί με τον σύζυγο της, Noah Baumbach, είναι οι πλέον κατάλληλοι να αναλάβουν να φέρουν εις πέρας αυτό το εγχείρημα. Ξέρουμε το ύφος της Gerwig στις ταινίες που γράφει πόσο μάλλον και σε αυτές που σκηνοθετεί. Ξέρουμε επίσης ότι η δική της version της Barbie δεν θα μείνει ασχολίαστη. Όπως έχει κάνει όλες τις προηγούμενες φορές με τις ταινίες της, θα μας δώσει πολλούς λόγους για να τη συζητάμε μετέπειτα. Προς το παρόν όμως, μαζί με το σύζυγο και συνεργάτη της βρίσκονται στο στάδιο της συγγραφής. Ας μην ξεχνάμε ότι η Gerwig αυτό το διάστημα έχει να ασχοληθεί και με τις Μικρές Κυρίες – που τόσο πολύ περιμένουμε.

Όσο για την Margot Robbie, για κάποιο λόγο είναι το πρόσωπο που θέλαμε να δούμε στην Barbie. Είναι η κοπέλα που ποτέ της δεν ήταν Barbie. Με την ανακοίνωση του νέου της ρόλου όμως όλοι την φανταστήκαμε έτσι. Πολύ πριν την Margot Robbie, βέβαια, γίνονταν συζητήσεις με την Amy Schumer για τον ρόλο. Γιατί ποτέ δεν οριστικοποιήθηκε αυτή η συνεργασία, δεν ξέρουμε. H Margot Robbie μας κάνει μια χαρά και κανένα παράπονο δεν έχουμε.

Γιατί μπορεί η Margot Robbie να είναι η εικόνα που θα βλέπουμε στην live-action ταινία, η Greta Gerwig όμως θα βρίσκεται πάντα από πίσω.

Και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι η σκηνοθέτιδα θα θέσει πολλά ερωτηματικά στις έως τώρα αντιλήψεις μας για την Barbie. Ήδη ξέρουμε ότι η παραγωγή αυτή θα περνάει ένα ισχυρό φεμινιστικό μήνυμα. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Barbie πρωτοκυκλοφόρησε κι αυτό πρέπει να φανεί. Τόσο στην δική της εξέλιξη όσο και στην εξέλιξη των δικών μας απόψεων. Σύμφωνα με τον παραγωγό Robbie Brenner:

Για εμάς, η ταινία της Barbie θα πρέπει να έχει ένα μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης και αυτό του ότι μπορείς να ονειρεύεσαι και να γίνεις ό,τι θες.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η ταινία της Barbie θα είναι αυτή που θα μεγαλώσει τις επόμενες γενιές. Κι εμάς φυσικά, γιατί θα δούμε τα πράγματα αλλιώς κι όντως θα “μεγαλώσουμε” λίγο μέσα από αυτά. Η Barbie είναι άλλη μια live-action ταινία που θα περιμένουμε με ανυπομονησία και αυτή τη φορά όχι για να δούμε ποιος θα είναι ο Ken δίπλα της.