Το χειροποίητο κόσμημα είναι κάτι διαχρονικό. Η ιστορία βρίσκει το ανθρώπινο είδος να δημιουργεί διάφορα είδη κοσμημάτων ήδη από την εποχή του λίθου και του χαλκού. Μέσα από αλλεπάλληλες επιρροές πολιτιστικών και όχι μόνο κινημάτων, έχουν καθιερωθεί τάσεις και έχουν χρησιμοποιηθεί ποικίλα υλικά για την κατασκευή του. Το κόσμημα επομένως, είναι ένα είδος καλλωπισμού με μακρά ιστορία και όπως φαίνεται, συνεχίζεται.

Οι σύγχρονοι συνεχιστές του είναι οι δημιουργοί χειροποίητων κοσμημάτων που αναδεικνύονται ιδιαίτερα μέσα από τα social media. Μία τέτοια δημιουργός είναι η Μανώλια.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manolia’s Art (@manolias_art) στις

Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι που με ένα κορδόνι, ένα κοχύλι, μια χαντρίτσα, έφτιαχνα μικρά βραχιολάκια για εμένα και τις φίλες μου

Καθώς μεγάλωνα έψαχνα συνεχώς τρόπους να εκφράζω την καλλιτεχνική μου φύση. Έτσι σιγά σιγά, ξεκίνησαν να ξεδιπλώνονται σχέδια στο μυαλό μου. Η επαφή μου με τους ημι-πολύτιμους λίθους έγινε στη ενηλικίωσή μου, ως φοιτήτρια του τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος. Ένας υπέροχος κόσμος φανερώθηκε μπροστά μου. Με εντυπωσίασε η ένωση των πολύχρωμων λίθων με το μέταλλο. Άρχισα να παρακολουθώ σεμινάρια και ενθουσιαζόμουν όλο και περισσότερο με την δημιουργία των κοσμήματων. Η πραγματική εξέλιξη των σχεδίων μου, έγινε όταν παρακολoύθησα τη διετή σχολή Αργυροχρυσοχοΐας. Τώρα ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει με την επαγγελματική υπόσταση του brand και τη δημιουργία του e-shop.

Η ομορφιά της γυναίκας είναι υπέροχη & αναδεικνύεται φορώντας κοσμήματα

Όσο λοιπόν αγαπώ αυτό που κάνω, τόσο θα εξελίσσομαι και θα φτιάχνω κοσμήματα με σκοπό να τα φορούν γυναίκες για να αναδεικνύουν την προσωπικότητά τους. Τα κοσμήματα θέλω να εκπέμπουν τον ρομαντισμό, την αθωότητα και την απλότητα της σύγχρονης γυναίκας. Έμπνευσή μου οι γυναίκες της μυθοπλασίας, των βιβλίων της Αλιέντε, των ταινιών του Μπέργκμαν, των ποιημάτων του Μπόρχες. Όταν η ενέργεια από τους λίθους συναντάει τον δυναμισμό της σύγχρονης γυναίκας, τότε η μαγεία των κοσμημάτων μου έρχεται να προσθέσει την λάμψη που χρειάζεται κάθε γυναίκα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manolia’s Art (@manolias_art) στις

Χειροποίητο κόσμημα σημαίνει μεγαλύτερη ποιότητα και σίγουρα κάτι ξεχωριστό

Τα υλικά που μου αρέσει να χρησιμοποιώ είναι πολύ συγκεκριμένα και πάντα επιλεγμένα με γνώμονα την ποιότητα. Είναι οι ημιπολύτιμοι λίθοι & κρύσταλλα συνδυασμένα με ασήμι 925. Προτιμώ το ασήμι διότι είναι υλικό αναλλοίωτο στο χρόνο με προσιτή τιμή. Οι περισσότεροι αναζητούν κοσμήματα που δεν θα τους δημιουργήσουν αλλεργία και θα τα έχουν για πάντα στην κοσμηματοθήκη τους. Αυτός είναι ο στόχος μου και το κοινό ανταποκρίνεται πάντα σε πρωτότυπες ιδέες δουλεμένες με αγάπη.

Όλες οι συλλογές είναι μοναδικές για εμένα, είναι δημιουργίες μου, είναι κομμάτι από την ψυχή μου και τη ρομαντική φιλοσοφία μου

Όμως το κόσμημα που με έχει κερδίσει είναι αυτό που έχω αφιερώσει στην μητέρα μου. Η συλλογή έχει πάρει το όνομά της, «Στέλλα» και μιλάει για τον μεγάλο έρωτά της με τον πατέρα μου, για την αστείρευτη δύναμη ψυχής που την καθιστά μαχήτρια ενάντια στο καρκίνο του μαστού και την απώλεια του πατέρα μου από την ζωή.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manolia’s Art (@manolias_art) στις

Καλοκαίρι σημαίνει καταγάλανες θάλασσες, ζεστός ήλιος και ατελείωτες απογευματινές βόλτες σε σοκάκια

Σίγουρα θα πρότεινα επίχρυσα κοσμήματα πάνω στην σταρένια επιδερμίδα με ημι-πολύτιμους λίθους σε σκούρο μπλε και τυρκουάζ χρώμα. Η καλοκαιρινή συλλογή είναι εμπνευσμένη από γυναίκες τις αρχαίας Ελλάδας, γυναίκες που έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τις σημερινές και αποτελείται από κοσμήματα που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε κάθε σύνολο.

Όνειρα έχω πολλά και ανυπομονώ να τα υλοποιήσω

Τα όνειρα πλέον γίνονται στόχοι, τους βάζω σε προτεραιότητα και προσπαθώ με όλη μου την ψυχή να τους υλοποιήσω. Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το eshop μας, για το οποίο είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Μπορούν όλοι πλέον να μπουν στον κόσμο της Μanolia’s Art και να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο επόμενος μου στόχος είναι να αποκτήσω ένα δίκτυο με συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν τα κοσμήματά μου. Σύντομα ελπίζω να μπορέσω να δημιουργήσω ένα showroom και να σας κάνω να ταξιδέψετε στον δικό μου ρομαντικό κόσμο.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manolia’s Art (@manolias_art) στις

Manolia’s Art | Fb: Manolia’s Art