Τα τελευταία χρόνια οι βλεφαρίδες έχουν την τιμητική τους μιας και παίζουν σημαντικό ρόλο στο καθημερινό μακιγιάζ. Η αλήθεια είναι πως ακόμη και εάν δε θέλεις να βάψεις τα μάτια σου, θα χρησιμοποιήσεις μάσκαρα για να ανοίξει το βλέμμα σου και να αποκτήσει λίγη ένταση. Γι’ αυτό το λόγο τεχνικές όπως το lash lift ή τα lash extensions έχουν μεγάλη ζήτηση. Ένας τρόπος μάλιστα για δραματικές βλεφαρίδες που υπήρχε εδώ και χρόνια έχει αναβαθμιστεί. Οι απλές ψεύτικες βλεφαρίδες λοιπόν έχουν εξελιχθεί σε μαγνητικές βλεφαρίδες και έχουμε συγκεντρώσει τις πιο βασικές πληροφορίες.

Όσα πρέπει να ξέρεις για τις μαγνητικές βλεφαρίδες

Αρχικά, οι μαγνητικές βλεφαρίδες σε γλυτώνουν από τη ακαταστασία της κόλλας που είχε η παλιότερη έκδοση τους. Κυκλοφορούν σε πάρα πολλά σχέδια και μπορούν να επαναφορεθούν πολύ περισσότερες φορές από ό,τι οι κλασικές. Η κόλλα, λοιπόν, έχει αντικατασταθεί από δυο λωρίδες βλεφαρίδων που στη μέση της καθεμιάς υπάρχει ένα μαγνητάκι. Τη μια σειρά την τοποθετείς στις κάτω βλεφαρίδες και την άλλη στις πάνω. Δημιουργώντας στην ουσία ένα σάντουιτς μεταξύ των φυσικών σου βλεφαρίδων.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ότι πιο εύκολο υπάρχει από άποψη εφαρμογής,αλλά με την πάροδο του χρόνου θα εξασκηθείς και δεν θα είναι τόσο χρονοβόρα η διαδικασία. Επίσης, μπορείς να τις εφαρμόσεις με ή χωρίς προηγουμένως μια ελαφριά στρώση από μάσκαρα στις φυσικές σου βλεφαρίδες.

marieclaire.co.uk

Η προσαρμογή τους

Ανεξάρτητα από το μέγεθος που θα έχεις επιλέξει πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά με το σχήμα των ματιών σου για να μην φαίνεται υπερβολικά ψεύτικο το αποτέλεσμα. Αφού έχεις φορέσει μια φορά τις βλεφαρίδες και έχεις καταλάβει πόσο τριμάρισμα χρειάζονται, με ένα ψαλιδάκι μπορείς να τις φέρεις στο ακριβές μήκος που επιθυμείς. Θα αποφύγεις με αυτό τον τρόπο η μεσαία και η εξωτερική γωνία των βλεφαρίδων να φαίνεται λιγάκι σηκωμένη και η μαγνητική βλεφαρίδα θα έχει καλύτερο κράτημα κατά μήκος του βλεφάρου.

Τελευταίο βήμα σε αυτόν τον μίνι οδηγό είναι η συντήρηση

Όσο πιο πολύ τις προσέχεις τόσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα ζωής τους. Φρόντισε, λοιπόν, να καθαρίσεις με μια μπατονέτα και νεράκι miceller το μαγνητάκι. Αλλά και τις ίδιες τις βλεφαρίδες από τη μάσκαρα που έχεις χρησιμοποιήσει πριν ή το μακιγιάζ ματιών και να τοποθετήσεις το ζευγάρι βλεφαρίδων στο ειδικό κουπάκι που αποκτάς μόλις αγοράσεις τις μαγνητικές σου βλεφαρίδες.


featured image: instyle